פיצוי מחב' ביטוח

  • פיצוי בגין פגיעה ברכב
    סמי | 12/12/2009 15:32

    אם מישהו פגע ברכבי מאחור והוא מודה באשמה ונתן לי את פרטי פוליסת הביטוח שלו . מה עליי לעשות במקרה הזה ובמיוחד ההתנהלות מול חברת הביטוח לוקח הרבה זמן ( לא משלמים מהיום למחר ) ואני מעוניין לתקן את רכבי במהירות מה עליי לעשות במקרה הזה

    • פיצוי מחב' ביטוח
      שאול | 13/12/2009 23:37

      אכן, חברות הביטוח אוהבות לשחק את המשחק של " לך ושוב", אבל, ישנה הנחייה של המפקח על הביטוח כי עליהם להשיב לך תוך 30 יום מה עמדתם בנושא הנזק.. עצם מסירת פרטי המבטח ע"י הפוגע, אינו מהווה הודאה באחריות, מאידך, ע"פ הכיסוי הביטוחי שיש לו, אסור לו להודות בפניך על אחריותו לנזק, שאם לא כן, הוא עשוי שלא לקבל כיסוי ביטוחי מחמת הפרת תנאי "איסור הודאה" בפוליסה, כך שעדיין לא מובטח שהוא מודה. אתה תמיד  יכול תקן את הרכב במוסך שלך, ולתאם עמו כי הוא יקבל תשלום "גב אל גב" אל מול מועד התקבול שלך מחב' הביטוח של המזיק. זה עובד, בד"כ לתקופה של עד 60 יום.

    • פיצוי ממבטחת צד ג'
      עו"ד יקי רנד | 15/12/2009 09:55

      חברת הביטוח מחויבת להעביר לך תגמולי ביטוח בהקדם לאחר בירור חבותה. עליה לדעת האם מבוטחה מודה באחריותו לתאונה (במקרה שלך מודה), ומהו גובה הנזק. לשם בחינת גובה הנזק, עליך לזמן שמאי לצורך הוצאת חוות דעת, אולם אינך מחויב בכך, ובמידה וחשבונית התיקון של המוסך תהיה סבירה, חב' הביטוח תשא במלוא הנזק. ניתן לתקן הרכב, ולסכם עם המוסך על דחיית התשלום עד שהענין יוסדר מול חב' הביטוח. לאחר העברת חשבונית התיקון לידי חב' הביטוח, עליה לפעול להסדרת התשלום, במידה והיא מתמהמהת, תוכל לתבוע.