תאונה בחדר מדרגות

  • נפילה בחדר מדרגות של הבניין
    וולי | 10/12/2009 18:42

    שלום כתוצאה ממים על מדרגות בבנין בו אני מתגורר,החלקתי ופרקתי את הכתף.הפינוי היה באמצעות מד"א לבית החולים.מזה כחודשיים ויותר אני מנוטרל, ועובר כרגע טיפולי פיזיוטרפיה.לבניין ביטוח צד ג'.הבעיה שחב' הביטוח מבקשת עדים לארוע,לצערי לא היה איש בסביבה.בת זוגתי נתנה תצהיר אצל עו"ד, שהמדרגות היו רטובות.כמו כן,הדייר ששטף את הצנרת הממוקמת גבוה(ע"ג תקרת החניה), וחלקה אף עוברת מעל המדרגות(מפאת בעיית יונים), לא מכחיש שעשה זאת,אם כי,מכחיש ששטף את אותן המדרגות היורדות לחניה.הדייר הנ"ל אמר לי שבכוונתו לענות לחב' הביטוח שאכן שטף עם צינור מים את הצנרת בלבד. באנמנזה הרפואית של חדר המיון בבית החולים מצויין שהנפילה ארעה עקב החלקה בחדר המדרגות,כמו כן הפינוי באמצעות מד"א היה מהבניין. לחב' הביטוח נשלחו כל המסמכים הרלבנטיים לרבות המסמכים הרפואיים. שאלתי,האם דו"ח בית החולים והתצהיר אמורים להספיק כדי להכיר בחבות לארוע?

    • תאונה בחדר מדרגות
      עו"ד גיל קראוס | 10/12/2009 19:38

      וולי ערב טוב, מאחר ולא היו עדים לאירוע, הרי שבסופו של דבר העניין ייקבע לפי אמינותך ולפי ראיות מסביב - כמו עדות בת זוגתך לגבי רטיבות המדרגות, העובדה שבמסמך הרפואי הראשון נרשם כי החלקת במדרגות ועוד. אני מציע שתתייעץ בהקדם עם עורך דין בתחום הנזיקין על מנת שיוכל לטפל בתביעה מול חברת הביטוח.

      • לתשובתך עו"ד קראוס גיל
        וולי | 14/12/2009 06:11

        שלום לך תודה על תשובתך המהירה. שנית,בימים אלה קיבלתי מנטל"י(שרותי קארדיולוגיה)לבקשתי,מכתב רישמי בו הם מציינים שבעת הקריאה לפינוי(בדקו את ההקלטה לקריאה) אמרתי שהנפילה ארעה בגין החלקה בחדר מדרגות.כנ"ל אני אמור לקבל גם ממד"א,עימם אישתי שוחחה ,עת חיכנו לאמבולנס שהתעכב. בנוסף,קיבלתי אתמול מבית החולים,עותק מדו"ח נהג האמבולנס,בדו"ח מצויין הנהג שההחלקה ארעה בחצר הבניין. שאלותי הם: האם לאחר כל המסמכים הללו,עדיין חב' הביטוח עשויה לדחות את ההכרה בחבות?לצערי,אין לי עד ראיה ישיר לנפילה. האם מסמכים הללו(דו"ח הנהג,דו"ח מד"א ודו"ח נטל"י) מוכרים ע"י בית המשפט כאנמנזה רפואית? תודה על תשובתך.

        • נפילה במדרגות
          עו"ד גיל קראוס | 14/12/2009 14:26

          צהריים טובים, חברת הביטוח יכולה להתכחש לחבותה, אך כאשר תגיע לבית המשפט, כל המסמכים הללו שציינת יהוו ראייה לחיזוק טענותיך. אין זה אומר בהכרח שגרסתך תתקבל, אך המסמכים כאמור תומכים בגרסתך ועשויים להספיק לצורך הוכחת טענותיך.