החתמה על כתב ויתור מראש

  • שבירת ציפיות הסתמכות בין מפקח עבודה למבצע עבודה
    נסי | 26/11/2009 00:47

    אני מפקח צמוד על עבודה כלשהיא, והמבצע טוען שהוא מתכוון להסתמך עלי במקרה של כשלון.. האם אני יכול להחתימו מראש שהסתמכות כזו אינה סבירה וכך לשבור את טענת הציפיה שלו? יש תקדימים בפסיקה? אפשר בבקשה לקבל שם של תיק? תודה

    • החתמה על כתב ויתור מראש
      עו"ד כהן גיא | 26/11/2009 09:56

      לא יהיה תוקף למסמך שבו מוותר הקבלן על אחריות חוקית שלך.

      • סליחה. כנראה לא הסברתי טוב את עצמי .
        נסי | 26/11/2009 11:55

        אני לא מתכחש לאחריותי כלפי מזמין העבודה. לי וולמבצע יש אחריות בשיעורים שונים כלפיו. אבל איןהמבצע יכול לדעתי לטעון שיסתמך עלי ושלא מנעתי את התרשלותי.. נא שקול בבקשה שוב תודה ובכבוד

        • תיקון הקלדה
          נסי | 26/11/2009 14:45

          צריך להיות: "..ושלא מנעתי את...התרשלותו"

          • חלוקת אחריות
            שאול | 26/11/2009 22:24

            ככלל, האחריות של המבצע ושל המפקח שונים, והם חבי בין יתר כלפי מזמין העבודה, וכל שאר העולם, תלוי מה מבצעים ומה השימושים וכד'. ללא כל קשר להחתמה על סעיפים כאלה ואחרים, רשאי הקבלן לחייב אותך במה שנקרא " אשם תורם " בכך שהבקרה שלך, כמפקח צמוד לא עלתה על טעותו, ולפיכך, אתה " שותף לנזק". בכל מקרה, אם וכאשר תגיע תביעה, היא בד"כ תגיע מהמזמין, והיא תוגש כנגד שניכם, ובסופו של דבר, ביהמ"ש יקבע את חלוקת האחריות בינכם, וכן, גם הקבלן וגם המזמין יכולים להסתמך על ההערות השבועיות שכתבת ביומן העבודה, , ההמלצות שלך לתיקון הטעות, ככל שהיתה כזו, ואם פספסת, קרוב לודאי שאתה שותף לאחריות ולנזק/פיצוי

            • תודה לשאול ועדיין->>>>>>>>>>>>>
              נסי | 27/11/2009 12:28

              תשובתך יפה ועדיין אני מבקש למקד: האם טענת ההסתמכות של המבצע, כשלעצמה, היא "חצופה", לא ראויה? ובשפה מקצועית,האם נכון לומר שאין זה ראוי שתהיה כאן זהירות אפילו מושגית! של המפקח כלפי המבצע, עליו הוא צריך רק לפקח, כלומר כיוון חד צדדי מה דעתכם?

              • חלוקת אחריות
                שאול | 29/11/2009 08:56

                לנסי את אכן משתמשת בביטוי הנכון,ואכן ישנה למפקח חובתאחריות מושגית, אבל, לאחר קביעה זו, ( שאינני קובע ) אמורה להיות חובת האחריות הקונקרטית, שהיא זו האמורה להחיל את האחריות בפועל ( ועקנין נ. בית שמש - חשיבה מעניינת ). ללא כל קשר, המפקח לא יחוב בגין כל חובותיו של המבצע, אלא אם הרשלנות הית זדונית וכד'. המענה שווה ערך למספר הרצאות בנושא. שוב, אני ממליץ כי תתיעצי עם עו"ד המתמחה בנזיקין, בנסיון לפתור את הבעייה, שקרוב לודאי תוכרע בביהמ"ש.

                • עדיין לשאול
                  נסי | 29/11/2009 09:17

                  שאלתי היתה הרבה יותר ממוקדת וסליחה שאני מציקה: אין ספק שלמפקח יש אחריות מושגית כלפי.. מזמין העבודה. אין ספק שלשניהם יש אחריות כלפי ....מזמין העבודה אני תוהה לגבי אחריותו של המפקח כלפי מבצע העבודה בלבד!! האם מבצע העבודה רשאי בכלל להסתמך עליו ולטעון למשל שהמפקח לא מנע ממנו להתרשל... תודה