פציעה במגרש הספורט

  • תאונת ספורט במסגרת עבודה
    מושיק | 15/11/2009 15:09

    לפני ארבעה חודשים פרקתי את הכתף במשחק כדורסל. המשחק מתקיים על מגרש אותו שוכר מקום העבודה שלי בשעות הערב פעם בשבוע למטרת משחק שבועי של עובדי החברה. הפציעה חייבה פינוי באמבלונס ופיזיותרפיה. ככל הנראה, נגרמה לי פציעה קשה באותה תאונה, שתחייב אותי לעבור ניתוח בשנים הקרובות. מקום העבודה שלי טוען שהפציעה אינה תאונת עבודה. האם הם צודקים ?

    • פציעה במגרש הספורט
      עו"ד כהן גיא | 15/11/2009 16:52

      שלום מושיק כדאי להפנות השאלה בפורום דיני עבודה. לאור פסק דין שניתן לאחרונה יש מבחנים רבים שיש לבדוק בכדי להכריע בשאלה הזו. נראה כי אם מדובר בהתארגנות של העובדים בשעות שאינן שעות עבודה, לא מדובר בתאונת עבודה.

      • בפורום דיני עבודה שלחו אותי לכאן....
        מושיק | 15/11/2009 17:48

        המעסיק משלם על שכירות המגרש וביטוח על הפעילות. זה לא התארגנות של עובדים, אלא פעילות רשות מטעם העבודה.

        • תאונת ספורט במסגרת העבודה
          עו"ד גיל קראוס | 17/11/2009 13:27

          מושיק שלום, על מנת להשיב לשאלתך, יש לבחון את הנסיבות לעומק, בעיקר בכל הנוגע למהות פעילות הספורט ולא ניתן להשיב על "רגל אחת" במסגרת הפורום. אני מציע כי תתייעץ בעניין עם עורך דין בתחום הנזיקין. בכל מקרה, מי שקובע בסופו של דבר אם מדובר בתאונת עבודה או לא הוא המוסד לביטוח לאומי בהתאם להוראות החוק והפסיקה ולא המעביד שלך.