תאונת תלמידים בבית הספר

  • תאונת תלמידים בביה"ס
    סיד | 12/11/2009 07:36

    שני תלמדים היו משחקים בחצר בית הספר, אחד מהם פעט בשני וכתוצאה מכך נגרמו לו נזקים כבדים בשיניים ובלסת. האם התלמיד שנפגע מכוסה, התלמיד הזה מיום האירוע יש לו בעיות נפשיות האם הפוליסה מכסה נזק נפשי. היינו האם אני יכול לתבוע גם בגין עוגמת הנפש ובגין נכות נפשית

    • תאונת תלמידים בבית הספר
      עו"ד גיל קראוס | 12/11/2009 16:01

      צהריים טובים, תוכלי לתבוע את פוליסת ביטוח תלמידים בה מבוטחים כל תלמידי בית הספר. הפוליסה מכסה גם נזק נפשי, אך אינה מפצה עבור עוגמת נפש אלא אך ורק עבור רכיבים ספציפיים שמפורטים בפוליסה (בעיקר היעדרות ממושכת מבית הספר ונכות לצמיתות). במקביל וללא קשר, אפשר לבדוק האם ישנה עילת תביעה נגד בית הספר בגין רשלנות.

      • תאונות תלמידים וטיפולי שייים
        שאול | 15/11/2009 16:06

        אם נותרה לילד נכות כל שהיא, העולה על 5% נכות, ניתן יהיה לקבל פיצוי גם מהפולסיה לביטוח תאונות תלמידים, אולם, מבחינת ההורים, ופגיעת שיניים "תאונתית " בלבד. ניתן לקבל טיפולי שיניים חינם, בגין פגיעה שכזו, ע"מ משרד החינוך, ע"פ המכרז לטיפולי שיניים שהפיק משרד הבריאות. לצורך זה יש להצטייד באישור הרשות על היות הילד תלמיד, וכן פרטי האירוע. הטיפולים אינם מכסים נזקים שלא אירעו מ"תאונה".

        • לבני היו 3 שברים שקרו בבית ספר
          שושי | 17/11/2009 11:01

          כול פעם מיקרה אחר פעמיים הוא שבר יד ופעם אחת רגל... אפשר לעשות עם זה משהו?