מעק פטירה והלוואה עומדת

  • מענק פטירה והלוואה עומדת
    תמר | 08/11/2009 15:09

    1. המקרה הוא כדלקמן: נפסקו לנפגע פיצויים בגין נזקי גוף לאחר ת"ד, נותר עם 100% נכות ונפטר כשנה לאחר פסה"ד. השאלה האם ראוי כעת לנכות לחב' הביטוח תחת המסגרת של ניכויי מל"ל גם מענק פטירה, שזה סכום שמימלא היה משולם לאלמנתו בשעת פטירתו? 2. אשמח לקבל מידע מפורט על הלוואה עומדת מהמל"ל לצורך רכישת רכב נכה. במקרה שלנו המנוח קיבל הלוואה כזו בחייו, רכש רכב נכה, נפטר לאחר שנה, ולאחר שנה נוספת הרכב נשרף עקב קצר חשמלי. האם יש צורך להחזיר את ההלוואה למל"ל במקרה כזה או שהיא הופכת למענק ובאילו תנאים היא הופכת למענק ומה האחריות של חב' הביטוח שביטחה את הרכב המשועבד למל"ל במקרה כזה?

    • מעק פטירה והלוואה עומדת
      עו"ד יקי רנד | 08/11/2009 21:11

      קצרה היריעה מלהשיב במסגרת פורום זה לשאלותייך. מדובר בשאלות כבדות משקל, אשר נדמה לי כי תשובה מעמיקה להן תינתן לך, על דרך פגישת ייעוץ מסודרת עם עו"ד המתמחה בדיני נזיקין, אשר יקבל ממך מלוא פרטי המקרה בצורה מסודרת, כך שיוכל להעניק לך תשובה מושכלת.

    • החזר הלוואה עומדת בגין פטירה או הרס הרכב
      סיגלית ש. עו"ד | 15/11/2009 13:40

      אוסיף התייחסות לשאלתך השנייה ביחס להלוואה העומדת מניידות. מוגבל בניידות שקיבל הלוואה עומדת לרכישת רכב, חייב להחזירה בקרות מספר אירועים. בינהם פטירה והרס הרכב. מכיוון שבמקרה שהנ"ל המוגבל בניידות נפטר קודם לאירוע שריפת הרכב, יהיה על משפחתו להחזיר את הלוואה העומדת בגין אירוע הפטירה. ואין היא הופכת למענק.