תאונה בצהרון

  • שבר בכתף לילדה בת 3.5
    מאיה | 08/11/2009 10:53

    שלום לכם, לפני שנה בתי בת ה-3.5 נפלה בצהרון פרטי מכיסא מחשב שסובב אותה אחד הילדים ושברה את הכתף. לאחר מכן לקחנו אותה למיון ונקבע לפי צילום רנטגן שיש לה שבר בכתף. האם אני יכולה לתבוע את חברת הביטוח של הצהרון-למרות שחוץ ממכתב מחדר המיון המעיד על שבר אין לי שום דבר. אודה לתשובתכם.

    • תאונה בצהרון
      עו"ד יקי רנד | 08/11/2009 11:26

      עליך לבדוק מהו ההסדר הביטוחי החל על הצהרון המדובר. ראשית, יש לבדוק האם הצהרון מכוסה בפוליסת ביטוח תלמידים, המכסה נזקים גופניים הנגרמים כתוצאה מתאונות. חשוב לבדוק מהו הפיצוי הניתן מכוח פוליסה זו, מניסיוני, במידה ומדובר בתאונה קלה אשר לא מותירה נכות, אלא גרמה לריתוקו של הילד מס' ימים לבית, סכום הפיצוי הנו נמוך למדיי אם בכלל. בנוסף, יש לבדוק רשלנות של הצהרון. במידה ומדובר ברשלנות, אזי, אין תלות בפוליסה כזאת או אחרת, וניתן לתבוע ישירות את הגננת/צהרון בגין מספר ראשי נזק, לרבות, כאב וסבל. יתכן אף ולצהרון קיימת פוליסה אישית לענין זה.

      • האם צהרון המופעל ע"י מועצה איזורית רשאי להסתיר את
        מוש 110 | 08/11/2009 18:44

        אצלנו היה מקרה דומה של ילדה ששברה יד בצהרון המופעל ע"י מועצה איזורית. לטענתם הם אינם חייבים להראות להורים את פוליסת הביטוח (טענו גם שיש פסיקה המתירה את ההסתרה. האמנם?!). ראשית, האם מותר להם להסתיר את הפוליסה (רשות ציבורית, שקיפות וכו')? וכן, האם לעובדה שהילדה אושפזה למשך לילה יש משמעות לצורך תביעת פיצוי. תודה מראש

        • ביטוח תלמידים בצהרון
          עו"ד יקי רנד | 09/11/2009 08:54

          לא ברור משאלתך, מי מסתיר את הפוליסה, הצהרון או המועצה. בכל מקרה, מדובר במקרה חמור, במיוחד, כפי שציינת, אם מדובר במועצה. פוליסת ביטוח תלמידים איננה "סוד מדינה" ומותר להורה לילד אשר נפגע במוסד הפועל תחת פיקוחה של המועצה, לעיין בפוליסה. באשר לפיצוי בגין אשפוז, הרי שבד"כ, מדובר בתוספת מינורית לפיצוי אשר מתקבל במידה והילד מרותק לביתו. בכל מקרה, יש לעיין בפוליסה הרלוונטית כדי לוודא זאת.

          • תודה. המועצה היא המסתירה. איך עלי לדרוש גילוי?
            מוש 110 | 10/11/2009 21:21

            תודה רבה על תשובתך. ובכן, המועצה המקומית היא הטוענת בתוקף שאין עליה כל חובה לגלות את הפוליסה. מובן שהדבר תמוה, שכן רשות ציבורית אמורה לפעול בשקיפות מלאה. איך עלי לדרוש את החשיפה? האם דרך "חוק חופש המידע"? או בדרך אחרת? שוב תודה

            • פגיעה בצהרון
              שאול | 15/11/2009 16:12

              ראשית, יש לבחון אם הילדה רשומה במח' החינוך של הרשות,. היה וכן, היא מבוטחת בביטוחי תאונות אישיות תלמידים, כנדרש ע"פ החוק לחינוך חובה חינם. ללא כל קשר, אם מפעיל/ת הצהרון אחראית בגין פגם בנכס, ניתן לתבוע את המפעיל גם ע"פ דיני הנזיקין. לנושא ביטוח תאונות תלמידים, חלה חובה, ע"פ הנחיית המפקח על הביטוח, לאפשר לכ מי שמבוטח בפוליסה קולקטיבית לקבל עותק מהפוליסה לרשותו, ולאף אחד אין רשות להסתיר את הפולסיה לביטוח תאונות אישיות תלמידים מהורים או כל מי שהוא " מבוטח".