גניבות טסות - לא ניתן

  • גניבת "טסות" לגלגל מרכבים בחניון שבקריון (ק.ביאליק
    DDRR | 07/11/2009 02:24

    האם ניתן לתבוע או לדרוש מהנהלת הקריון בגין גניבת "טסות" מרכב שהחנתי בקניון שבמתחם הקריון? אציין 1.שהחניה היא חינמית 2. יש שומר בכניסה למתחם שעורך חיפוש. 3.ולא היה שלט או שנאמר לנו ע"י השומר על כך שיש הגבלת אחריות. 4. לא הגשתי תלונה במשטרה (בשביל מה? 5. השומר אמר לי שישנם עשרות מקרים של גניבת טסות\רדיו וכו' מחניון הקריון. אך כיוון ש..............................הקריון לא אחראי. תודה

    • גניבות טסות - לא ניתן
      זיו | 07/11/2009 18:31

      החניון תמיד פוטר עצמו מאחריות לגבי גניבות ופריצות מה עוד שהחניון בחינם.

    • גניבת טסות מחניון בקניון
      עו"ד יקי רנד | 08/11/2009 09:42

      יש לבדוק מכלול הנסיבות, על מנת לקבוע האם קיימת לקניון אחריות כלפיך. בעקרון, ניתן לראות בקניון שומר חינם, אשר אחראי לנזקים הנגרמים לרכב, עקב רשלנותו. מקרים רבים חוזרים ונשנים, של נזקים הנגרמים לרכבים בחניון הקניון, עשויים להעיד על מחדל בנוהלי השמירה בחניון, ככל שאלה בכלל קיימים. לחלופין, ניתן לראות בקניון כשומר שכר, מאחר וקיימת לו טובת הנאה בשמירה על רכבים בחניון, המשמש לקוחות פוטנציאלים. לטעמי, העובדה כי הקניון פוטר עצמו מאחריות באופן גורף ( אם בכלל קיים שלט כזה ), אין בה די כדי לפטור עצמו מנזקים הנגרמים לרכבים בשל רשלנותו, ודאי בנסיבות בהן מדובר ברשלנות חריפה. מכל מקום, יש לבדוק מלוא נסיבות הגניבה, ואף להיוועץ בעו"ד בקיא בתחום, ולשקול הגשת תביעה כנגד הקניון.