מה השאלה לא הבנתי

  • פלת'ד
    חני | 06/11/2009 17:10

    כאשר בפלת'ד יש לתובע אפוט' האם זה יכול להוסיף לתביעה או לגרוע ?

    • מה השאלה לא הבנתי
      זיו | 06/11/2009 17:45

      להגיש תביעה נגד אפוטרופוס? כלומר הנהג שפגע בך היה קטין? אם כן זה לא אמור להוסיף או לגרוע אלא רק פרצודורה זה הכל

      • הבהרה
        חני | 06/11/2009 18:26

        אחותי מבוגרת,נפצעה קשה בתאונת דרכים.צריך להגיש תביעה.האם עורך דין יעדיף שלאחותי יהיה אפוט במהלך התביעה או עדיף לו שלא? מבחינת היקף הפיצוי

        • תאונת דרכים קשה
          עו"ד אסף אליה | 06/11/2009 19:43

          אם יש צורך במינוי אפוטרופוס (כלומר אם אינה יכולה לדאוג לעצמה) עורך הדין יבקש פיצוי עבור שכר טרחת אפוטרופוס. לבית משפט שיקול דעת איזה אפוטרופוס צריך למנות (למשל האם יש צורך באיש מקצוע, שאז שכרו גבוה יותר, או ניתן להסתפק בבן משפחה), ומה גובה שכר טרחתו (יכול להיות גם משתנה בהתאם למצב החסוי ותוחלת חייו). שימי לב שפיצוי זה אמנם לכאורה מגדיל את היקף הפיצוי הכללי אולם מדובר בהוצאה שתהיה בפועל, ואף יתכן ולא תכסה את העלות האמיתית של טרחת האופוטרופוס. בהצלחה. עו"ד אסף אליה

          • המשך לעו'ד אליה
            חני | 06/11/2009 19:50

            מה שאמרת קצת מפחיד אותי.כרגע אין אפוט'.אני מטפלת בעינייניה.האם בית המשפט יחליט בסופו של דבר מי יטפל באחותי ?ואם אנחנו רוצים לטפל בה?מה הקריטריונים?

            • אפוטרופוס
              עו"ד אסף אליה | 06/11/2009 21:01

              אין צורך לפחד. אכן בית משפט הוא זה שקובע את זהות האפוטרופוס אולם הדבר נעשה בהתאם לנסיבות העניין לטובת החסוי ותוך מחשבה על צרכיו ושמירת טובתו. ניתן לבקש שמישהו מסוים ימונה כאפוטרופוס אבל כאמור ההחלטה סופית היא של בית המשפט. ניתן גם לעיתים למנות במשותף מספר אפוטרופסים למשל בן משפחה בשיתוף עם פסיכיאטר. פרטים כללים נוספים על אפוטרופסות תוכלי לקרוא כאן למשל. בהצלחה. עו"ד אסף אליה.

              • ועוד שאלה
                חני | 06/11/2009 21:09

                האם עו'ד הדין שמייצג אותנו יכול להשפיע על החלטת בית המשפט לבחירת האפוט? אם אני מסוכסכת איתה האם היא יכולה להטות לכיוון אפוט' חיצוני?

                • אפוטרופוס
                  עו"ד אסף אליה | 06/11/2009 22:24

                  תגדירי להשפיע. עו"ד טוען טענות אבל מי שמחליט הוא בית המשפט. אם את מסוכסכת עם עורך הדין שלך, את תמיד יכולה לפטר אותו. כנסי לקישור בהודעתי הקודמת. מפורט שם מידע רב, בשפה קריאה וברורה על כל עניין האפוטרופסות. בהצלחה. עו"ד אסף אליה

                  • לעו'ד אסף
                    חני | 07/11/2009 11:31

                    קראתי את ששלחת, יש אפשרות לעשות יפוי כח כתחליף לאפוט' כולל החלטות רפואיות ,האם במקרה שיהיה יפוי כח בית משפט יסתפק בכך?היות ולאחותי מסוגלת להביע דעתה ויודעת מה טוב לה לא מתאים לנו שתוכרז לפסולת דין.

                    • בית משפט יפוי כח ואפוטרופסות
                      עו"ד אסף אליה | 07/11/2009 16:22

                      השאלה היא האם היא במצב שהיא מסוגלת לתת יפוי כח באופן שקול וענייני. אני לא בטוח שכך הדבר בעניינך. גם אם נניח שכן , בית משפט עשוי להתחשב בכך, בתנאי שיפוי הכח נעשה בתום לב, בדעה צלולה, ולמיופה כח ראוי ומסוגל לדאוג לענייניה. בסופו של דבר טובתה תהיה לנגד עיני בית המשפט ומה שמתאים או לא מתאים לכם הוא רק שיקול אחד מתוך רבים. יכול להיות גם שלמרות יפוי הכח ימנה בית המשפט אפוטרופוס לענינים מסוימים, או אפוט מלא אפילו במועד מאוחר יותר. מתן יפוי כח לא חוסם את אפשרות מינוי האפוט. והערה - ההסברים שניתנו כאן ובתשובותי הקודמות הן רק תיאור כללי של מצבים משפטיים וניתנים למידע בלבד. למטרת החלטה על דרך פעולה נכון את זקוקה לפנות ליעוץ משפטי ספציפי המתאים לנסיבות הספציפיות של העניין. בהצלחה. עו"ד אסף אליה.

                      • מינוי אפוטרופוס
                        זיו - לחני | 07/11/2009 18:25

                        אני לא מבין מה הבעיה, חני - את אפילו יכולה לבקש שבית המשפט ימנה אותך כאפוטרופוס . העו"ד שיטפל בתביעה שלך יעשה את הבקשה ויחתים את מי שצריך על התצהירים. מינוי אפוטרופוס בתביעת פלת"ד הוא הליך שבשיגרה והרבה פעמים מבקשים זאת. כמו שאמרתי לך בהתחלה לגבי הפיצוי זה בכלל לא משנה, בד"כ ממנים כאפוטרופוס בן משפחה קרוב. באמת שזו לא פרצודורה קשה, בית המשפט לענייני משפחה יאשר זאת בד"כ ללא בעיות כי הוא יודע את הדחיפות ובד"כ מי שמבקש את המינוי זה אב/אם/אח/אחות/בן /בן זוג וכו' הבעיה היא מתי שיש מתנגדים זה הכל