אני לא מבין מה הבעיה - בכל מצבעדיף לך שהיה לך ביטו

  • ביטוח למורה דרך
    יוד | 05/11/2009 22:45

    סוכנות התיירות איתה אני עובד בתור עצמאי המגיש חשבוניות בתמורה לעבודה, חייבה אותי לחתום על מסמך שמוכיח כי יש לי ביטוח מקצועי, וכי במקרה תביעה כנגדה הביטוח המקצועי שלי יפצה על נזק שייגרם כתוצאה מרשלנות אישית. האם זה חוקי?

    • אני לא מבין מה הבעיה - בכל מצבעדיף לך שהיה לך ביטו
      זיו | 06/11/2009 17:43

      ביטוח חב' הנסיעות בהחלט צודקת כיוון שבמקרה חלילה של התרשלות מצידך שתגרום נזק מן הסתם יגישו תביעה גם נגדך וגם נגד חב' הנסיעות, חלילה במקרה רציני לך לא יהיה סכום שאמור לפצות ולכן ינסו להיפרע מחב' הנסיעות. לכן חב' הנסיעות מכלכלת את צעדיה וחושבת קדימה ולכן דורשת ממך ביטוח, אני באופן אישי ממליץ לך גם לעשות כזה, העלות היא ממש נמוכה לעומת הנזק שיכול חלילה להיגרם לך

    • ביטוח למורה דרך
      עו"ד יקי רנד | 08/11/2009 10:48

      בעקרון, אין בעיה חוקית עם התניית התקשרות חוזית, בכך כי נותן השירות יערוך ביטוח עבורו. זה קיים בתחומים רבים במשק, לדוג': רשות מקומית המתנה התקשרות קבלן עימה, בכך כי יערוך עבורו כיסוי ביטוחי מתאים. בנקים לשכנתאות, מתנים מתן ההלוואה, בכך כי הלווה יערוך ביטוח מתאים, וכך הלאה. אני מסכים עם הנאמר למטה, כי הביטוח האישי יכול אף להועיל לך, במסגתר פעילותך כמורה דרך.

    • לגמרי לא בטוח
      יורם שוורץ | 17/12/2009 17:00

      אם מתקיימים יחסי עובד מעביד בין סוכנות התיירות לבין מורה הדרך, הרי שהדרישה של המעביד - סוכנות התיירות - הינה דרישה לא סבירה. להזכיר למכובדים, יש בהחלט מצבים שבהם מתקיימימם יחסי עובד מעביד גם אם פעל מורה הדרך כעצמאי והוציא חשבונית עבור יום ההדרכה.