תביעה נגד המעסיק

  • תביעת מעסיק
    אלמוני | 05/11/2009 01:21

    הייי לאחרונה פוטרתי מעבודתי לאחר 5 חודשי עבודה שם. בחנות שבה הועסקתי לא קיים רשיון עסק עקב גלרייה לא תקנית במהלך עבודתי ביום השלישי לעבודה קיבלתי מכה בראש מקורת בטון נמוכה בגלרייה. לאחר שהודעתי למנהל הסניף הוא צחק בלגלוג ואמר ככה זה בפעם הבאה תיזהר. מאוד חשוב לי לציין שעל הקורה לא קיימים אמצעי אזהרה בולטים. במשך עבודתי נחבלתי עקב הקורה הזו שוב ושוב (סה"כ 9 פעמים) ואף באחת מהפעמים נחבלתי קשה כל כך כך שנפלתי על הריצפה ונחבלתי בעורף גם והיו לי הקאות וסחרחורות רוב היום, המעסיק מצידו לא הציע לי אף פעם טיפול רפואי ואף ליגלג ואמר הזהרתי אותך מהקורה ובנוסף הוסיף בצורה "יפה" שלא כדאי לי להתלונן או לגשת לבית חולים כי יפטרו אותי (המשרה מאוד חשובה לי הייתה עקב זה שאני סטודנט ואין הרבה עבודות לסטודנט). רציתי גם לציין שבמהלך עבודתי ראיתי לקוחות מקבלים מכה מהקורה הזו הרבה. היום לאחר שפיטרו אותי אני רוצה לתבוע את המעסיק בבית משפט על סכום של 3400ש"ח עלכל מכה שקיבלתי הסכום שנוצר הוא 30600 ש"ח. האם יש לי עילת תביעה? האם כדאי לי להגיש תביעה כזו? מהם סיכויי הזכייה? אם יש סיכוי זכייה מה הסיכוי שבית משפט יאשר לי את הסכום הזה או סכום נמוך יותר? בנוסף רציתי לדעת האם יכול לבקש אני מבית המשפט להוציא צו סגירה לעסק עד אשר תפורק הגלרייה?

    • תביעה נגד המעסיק
      עו"ד גיל קראוס | 05/11/2009 12:05

      צהריים טובים, על מנת לתבוע את המעסיק בגין התאונות, יש להוכיח רשלנות מצידו. בהחלט אפשר והקמת הגלריה באופן לא חוקי וללא סימון התקרה מעידה על רשלנותו, אך יש לבחון את הנסיבות במלואן. בעיקרון, אם לא פנית לטיפול רפואי, יהיה לך קשה להוציא פיצוי בגין התאונות, כי אין כל ראיה שתומכת בכך. אם פנית לטיפול רפואי, תוכל לצרף את המסמכים הרפואיים ולזכות בפיצוי. גובה הפיצוי נגזר מהפסדים ועגמת נפש. לעניין צו סגירה - אני מניח שלך ההליכים יהיו מורכבים ויקרים. יהיה יותר קל אם תפנה בעניין לרשות המקומית והיא זו שתנקוט בהליכים.