ירידת ערך של רכב

  • ירידת ערך הרכב עקב פאק בייצור
    אופק פרא | 04/11/2009 15:50

    שלום רב, ברשותי שברולט אופטרה 2007 עשתה 61,000 ק"מ ועדיין באחריות יצרן. לאחרונה התחילה לדלוק לי נורית אזהרה ברכב. הלכתי למוסך של UMI לאחר בדיקה נאמר לי שצריך להחליף שסתומים. התיקון כרוך בפתיחת ראש מנוע של הרכב. לא שילמתי שקל על התיקון. יידוע ששסתומים זה לא דבר שמתקלקל מהר וראש מנוע פותחים רק בק"מ גבוה בכדי לבצע טיפול. פתיחת ראש מנוע מורידה מערכו של הרכב בשוק ויש האומרים שהמנוע לא יחזור להיות כמו שהיה. ביצעתי כמה בירורים בנושא חלקם גם גורמים אשר עובדים ב UMI ונאמר לי שזו תקלה ידועה בשברולט היצרן מטפל בה ללא עלות גם אם הרכב עבר את תקופת האחריות כול עוד לא עבר 140,000 ק"מ. עקב ירידת ערך הרכב ובכלל יהיה לי מאוד קשה למכור אותו . האם אני יכול לתבוע פיצויים מהיצרן על פאק שלהם שתיקונו גרם לי לירידת ערך או לחלופין לדרוש מהם שיקחו את הרכב וממני ויתנו לי עליו מחיר מחירון ? תודה מראש, אופק .

    • ירידת ערך של רכב
      עו"ד גיל קראוס | 05/11/2009 11:56

      אופק שלום, על מנת שתוכל לתבוע, תצטרך להוכיח שאכן ישנו פגם בייצור וזאת משימה לא קלה. אם תוכל להביא חוות דעת מומחה בתחום של מכונאות רכב אשר יקבע כי אכן לא יכול להיות שהתקלה תופיע בשלב כה מוקדם וכי מדובר בפגם של היצרן, תוכל לנסות ולנקוט הליכים נגד החברה. אופציה אחרת היא לאגד כמה וכמה רוכשים של הרכב אשר סבלו מתקלה דומה, מה שעשוי להצביע על פגם בייצור.