החלקה בחנות עקב רצפה רטובה

  • החלקה עקב רצפה רטובה
    אילן | 04/11/2009 09:59

    לפני כחודשיים אימי החליקה בחנות בשעת צהרים, כשהתברר שבעותה עת שטפו את הרצפה. בערב פונתה לבית חולים, אובחן שבר באגן שאינו מצריך ניתוח ושוחררה לביתה. לאחר שבועיים של כאבים אני פיניתי אותה לבית חולים בו שהתה כשבועיים וחצי ועברה סוג של שיקום עד שהוחלט לשחרר אותה לביתה. עדיין הינה כואבת ומתיסרת ואמש הייתי איתה אצל רופא מומחה לקבלת אבחנות מדוייקות שקשה לקבלן אצל רופאי קופת החולים (רפואה פרטית מול ציבורית וכול'). לתדהמתה ולאסונה וכן לאכזבת כולנו, בישר לה הרופא כי למרות שהשבר הינו בר החלמה, תאלץ מעתה והלאה להיות צמודה לעד להליכון והמליץ לה בחום ובתוקף להשיג מוקדם ככל האפשר עזרה הביתה, למען הטיפול המקצועי הקבוע שהיא תזדקק לו וגם כהקלה לאבי שאף הוא אינו צעיר והנטל על הטיפול באימי נופל כולו על כתפיו. אני כותב שורות אלו בזעם כבוש על חוסר האחריות של אותה חנות והנזק הקבוע שנגרם לאימי בעקבות רשלנותם. ברור הוא כי נפנה לייעוץ משפטי - השאלה היא כמה מהר ניתן להגיע למצב שבו החנות או חברת הביטוח שלה יעזרו במימון העזרה היומית שלה נזקקת עתה אימי על בסיס יומי קבוע ועולה ממון רב (ועדיין, אמי שהייתה עצמאית לחלוטין עד היום, מתעקשת שהעזרה תהיה רק למספר שעות כל יום, ולו רק בגלל תחושת האי נעימות שמישהו זר מסתובב בבית שלה כשהיא שוכבת לרוב במיטה ואינה יודעת פשר מעשיו (לא תמיד אבי נמצא בבית - קניות, הסעות לנכדים וכול'). אודה לתשובתכם.

    • החלקה בחנות עקב רצפה רטובה
      עו"ד גיל קראוס | 05/11/2009 11:52

      אילן שלום, ראשית, צר לי על הנזק שנגרם לאימך. אכן, על פניו, נראה כי עומדת לכם עילת תביעה נגד החנות ויש לבדוק את הנסיבות המלאות של המקרה על מנת לבחון את שאלת רשלנות החנות. בדרך כלל בתיקים כאלו, הפיצוי מתקבל רק אחרי זמן רב ואחרי ניהול הליכים מול החנות ו/או חברת הביטוח שלה, כך שאינני רואה מצב שבו אתם מקבלים סיוע מיידי. אני מציע כי תתייעצו בהקדם האפשרי עם עורך דין בתחום הנזיקין, אשר יוכל לתת לכם הסבר מקיף.