נזקי רכוש בתאונת שרשרת

  • נזק לרכב
    שרון | 03/11/2009 14:30

    רכבי נפגע בתאונת שרשרת כאשר אני הייתי הרכב הראשון בשורה. הרכב שפגע בי מאחור מסר לי את פרטיו ואת פרטי המבטחת שלו. האם עלי לפנות למבטחת של רכבו בניסיון להגיע לפשרה לפני תביעה ?

    • נזקי רכוש בתאונת שרשרת
      עו"ד גיל קראוס | 03/11/2009 17:20

      שרון ערב טוב, נסי לפנות לחברת הביטוח ולקבל את עמדתם לפני הגשת תביעה. עלייך להבין האם הם מכירים באחריות הנהג שלהם והאם הם מוכנים לשאת במלוא עלות התיקון.

      • חובת שמירת מרחק של הנהג מאחור.
        אייבי גאולה | 13/11/2009 23:31

        ציינת שרכבך היה הראשון בתאונת השרשרת. חובת שמירת מרחק בנסיעה בין רכב לרכב מוטלת על הרכב שנסע אחרי רכבך. זו נקודה לזכותך בבואך לתבוע את חברת הביטוח שלו. ,שכן חובת הזהירות (שלא להתנגש ברכבך) חלה על נהג הרכב שנסע אחריך. יש מצב שהנהג המתנגש יטען כי עצרת את רכבך פתאום"עצירת פתאום".אבל גם אז יש מרחק ביטחון שהנהג מאחור מחוייב לו על פי חוקי התעבורה.

        • לא פשוט
          עו"ד ערן אלבר | 17/11/2009 20:46

          בתאונת שרשרת המצב לא כל כך פשוט ויש סיכוי שהתביעה לא תסולק מהר. בד"כ יטען הרכב מאחור שהוא עמד או נסע ולא פגע ברכבך אלא נהדף על ידי הרכב שהיה מאחוריו. כך יגיד הרכב הנוסף וכן הלאה. שווה לשלוח מכתב דרישה לרכב מאחור אם מעביר אחריות לרכב שמאחוריו יש לתבוע את שניהם. אחרון הנתבעים יגיש הודעת צד ג' כנגד זה שמאחוריו וכן כל הצדדים הרלבנטיים יצורפו להליך ובית המשפט יכריע. חשוב לציין כי בתור הרכב הראשון לעדותך ישנה חשיבות מכרעת