תגובה

  • ניתוח שהסתבך
    מזור מור יוסף | 01/11/2009 17:09

    אימי נכנסה בחודש אוגוסט לניתוח להסרת כיס מרה (לפרוסקופיה). במהלך חיתוך כיס המרה פגע המנתח בוריד הראשי של הכבד, החל דימום רב, כירורג כלי דם הוזעק לטפל בדימום ובמהלך תפירת הווריד הוא תפר גם את צינורית המרה וחסם אותה. בעקבות המקרה אימ היתה מורדמת ומונשמת בטיפול נמרץ למשך שבועיים בהילל יפה ובהמשך בהדסה עין כרם, שם הוחלט לכרות לה 75% מהכבד. כיום אימי בבית, לא עובדת (היא עבדה לפני הניתוח). הייתי שמח לדעת האם ניתן לתבוע את הנזק (המיידי והמתמשך) וכיצד. תודה מראש

    • תגובה
      ענבך הדר, עו"ד | 02/11/2009 17:12

      כמובן שניתן לתבוע וגם מאוד רצוי. במיוחד שהנזק כ"כ קשה

    • רשלנות רפואית בניתוח להסרת כיס מרה
      עו"ד גיל קראוס | 03/11/2009 16:28

      יוסף צהריים טובים, למעשה הינך מבקש להגיש תביעת רשלנות רפואית נגד בית החולים. בדרך כלל, על מנת להגיש תביעה שכזו, יש לקבל את כל המסמכים הרפואיים ולהעבירם למומחה רפואי אשר יקבע האם על פניו אכן ישנה כאן רשלנות או שמא מה שאירע הוא חלק מן הסיכונים הרגילים. תביעה כזו עשויה לארוך זמן רב ובמסגרתה נתבעים כל הנזקים לעבר ולעתיד. הפיצוי הוא לא מיידי כאמור בשאלתך, אלא עשוי לארוך זמן רב. אני מציע כי תאסוף את החומר הרפואי ותתייעץ עם עורך דין בתחום הרשלנות הרפואית, על מנת להתחיל ולבדוק האם עומדת לכם עילת תביעה באמצעות הפנייה למומחה רפואי כאמור. ללא כל קשר, אימך יכולה למצות את זכויותיה במוסד לביטוח לאומי.