Fאבי גב עקב עבודה פיזית

  • כאבי גב כתוצאה מעבודה פיזית
    א' | 01/11/2009 11:45

    אני עובד כרתח/מסגר בעירייה מזה כ - 7 שנים , בתקופה האחרונה יש לי כאבי גב עזים , שפוגעים ביכולתי לעבוד. כאבי הגב נגרמו כתוצאה מהעבוה הפיזית והרמת ברזל כבד וכו' . האם ניתן לפנות לביטוח לאומי ולקבל נכות ? או תובעים את המעסיק ? אשמח לקבל תשובה והכוונה.

    • Fאבי גב עקב עבודה פיזית
      עו"ד גיל קראוס | 03/11/2009 16:31

      צהריים טובים, אתה רשאי לפנות למוסד לביטוח לאומי להכרה במצבך כפגיעה בעבודה, שם תבדוק אותך וועדה רפואית ותקבע האם קיים קשר בין העבודה לבין מצבך הבריאותי. למעשה, אתה מתאר מצב של מיקרוטראומה - לא אירוע פתאומי וחריג שגרם לפגיעה אלא נזק הולך ומצטבר. לעניין תביעה נגד המעביד, עליך להוכיח רשלנות מצד המעביד ורק במקרה כזה תוכל לתבוע את המעביד. רשלנות במקרה כמו שלך יכולה להיות למשל אי מתן הוראות עבודה, אי אספקת ציוד עזר כמו חגורת גב וכיוצ"ב.