אובדן כושר עבודה

  • תאונת דרכים נהג מונית
    שי | 31/10/2009 16:04

    פלוני נהג מונית, הוא נפגע בתאונת דרכים כשהתנגש בחומה, איבד ההכרה ופונה לבית חולים, לאחר מספר חודשים עבר ניתוח ניקוז דם בראשו ונגרמה לו צלקת מכוערת ושקע בראשו. כמו כן נאסר עליו לעבוד כנהג מונית עקב חשש שיש לו אפילפסיה.הוא לא דיווח על תאונת עבודה ומאז חלפו כשנתיים.השאלה : האם הוא יכול לדווח כעת על תאונת עבודה כנהג מונית או שעבר זמן רב מידיי ועליו לתבוע רק את חברת הביטוח של הרכב ?שאלה שניה : הוא אמנם לא יכול לעבוד כנהג מונית אך הוא לא נכה וכן מסוגל לעבוד בעבודה אחרת למרות שירוויח בה הרבה פחות, האם הוא יכול לתבוע את הפרש השכר הרעיוני מאז התאונה ועד היום ?אבקש תשובה עניינית וברורה, תודה רבה

    • אובדן כושר עבודה
      עו"ד יקי רנד | 01/11/2009 10:28

      לשאלתך הראשונה, בעקרון יש להגיש תביעה לנכות מעבודה ו/או דמי פגיעה, עד שנה לאחר אירוע הפגיעה. במקרה בו מוגשת תביעה באיחור, קיים סיכון כי היא תידחה, אולם אם תראה טעם סביר לאי הגשתה במועד, וכן תראה רצף רפואי החל מיום הפגיעה, אזי, קיים סיכוי לא רע כי התביעה תוכר, אך בכל מקרה מדובר בתביעה לדמי פגיעה בגין התקופה בה לא עבדת וולא בתביעה לקצבת נכות מעבודה, אשר דומה כי אינך עומד בתנאי הזכאות לקבלה. לשאלתך השניה, עושה רושם כי המסלול המתאים לך הוא הגשת תביעה לחב' הביטוח. יתכן וקיימת לך נכות פלסטית עקב הצלקת בראש, אשר במידה ואיננה תפקודית, לא תשולם לך ע"י המל"ל אלא אך ורק ע"י המבטחת. באשר להפרשי השכר, יתכן בהחלט ומדובר בהפסדי שכר לעתיד, עקב האיסור לעסוק בעבודתך כנהג מונית, גם אם לא נקבעה נכות רפואית ( כדאי לוודא זאת עם רופא מומחה ). הפרשי שכר, יכולים להיתבע על ידך במסגרת תביעה כנגד מבטחת החובה, אך לא במסגרת תביעה כנגד המל"ל, המתאימה לבעלי נכות תפקודית ממשית, בשיעור גבוה. כמו כן, עליך לבדוק האם במועד התאונה, היתה לך פוליסה פרטית לאובדן כושר עבודה ( בד"כ כיסוי הכלול במסגרת פוליסת ביטוח חיים ). לסיכומו של ענין, הייתי ממליץ להיוועץ בעו"ד העוסק בתחום אשר יוכל להנחות אותך ואף לטפל עבורת בהגשת התביעה.

      • תודה רבה
        שי | 01/11/2009 23:33

        תודה רבה על התשובה המפורטת והמושקעת.רואים בקלות כי אתם עושים כמיטב יכולתכם לעזור לסייע ולא להסתיר מידעעל כך תבורכו