פציעה בעבודה

  • פציעה בעבודה
    משה י. | 24/10/2009 17:46

    במהלך עבודתי נגרם לי בקע מפשעתי כיוםעברתי ניתוח ואני כבר לא עובד במקום העבודה האם ניתן לתבוע נזיקין

    • פציעה בעבודה
      עו"ד יקי רנד | 25/10/2009 09:10

      לתבוע נזיקין, משמע - לתבוע את המעביד ו/או כל גורם אשר אחראי לפציעה. אינני מכיר את נסיבות המקרה, בעיקר כיצד ארעה הפגיעה, על מנת שאוכל להשיב לך. בכל מקרה, ככל שנגרם לך אובדן כושר עבודה, עליך לבדוק זכאותך לכיסוי ביטוחי, הן במסגרת פוליסה פרטית, והן מול המל"ל.

      • פרטי המקרה
        משה י. | 25/10/2009 12:49

        זה קרה לפני חצי שנה בערך גיליתי נפיחות במפשעה לאחר הרמתי משקולת שמשיה כבדה במיוחד אך לא ידעתי במה מדובר חשבתי אולי סתם נפיחות לאחר מכן הראיתי לחבריי בעבודה ואמרו לי לך לרופא והוא הבחין את הבקע אך בגלל שהמשכתי לעבוד באותו מקום עבודה לא טענתי שזה מהעבודה אך המעסיק ידע זאת ,מחשש לפגיעה בפרנסה כיום אני לא עובד במקום ומעוניין לתבוע אבקש את עזרתך וחוות דעתך בנושא

        • המשך פציעה בעבודה
          עו"ד יקי רנד | 26/10/2009 15:45

          כעת פרטי המקרה קצת יותר ברורים, אולם עדיין לא ניתן לקבוע האם בנסיבות הענין, התרשל המעביד כלפיך ו/או הפר חובה כלשהי. הרמת חפץ כבד במסגרת העבודה, לכשעצמה, אין בה כדי לקבוע האם המעביד התרשל אם לאו, גם אם כתוצאה מכך נגרם לך נזק. על מנת לבחון רשלנותו של המעביד, יש לבחון מה היה תפקידך המדויק בעבודה, מה היה אופי התפקיד, האם הוא דרש יכולות פיזיות, האם מדובר בפעולה אשר הוטל עליך לבצעה ע"י המעביד, האם היה פיקוח כלשהו, וכך הלאה. בכל מקרה, על פניו, מדובר בתאונת עבודה, אשר עשויה להקנות לך פיצוי מהביטוח הלאומי, אולם יש להזדרז ולדווח שכן חלוף הזמן לא פועל לטובת התביעה. כמובן שתצטרך להוכיח את הקשר שבין המקרה לבין הנזק, וכולי תקווה כי המעביד ישתף פעולה בהקשר זה. בכל מקרה אני ממליץ לך, כבר בשלב זה, להיוועץ בעו"ד מהתחום הביטוחי-נזיקי