שאלה נוספת

  • מינוי מומחים
    דורית | 22/10/2009 21:43

    האם יתכן מצב שעור דין מסכים למינוי מומחים בתביעת פלתד על מנת לא להתאמץ יותר מידי ועל מנת שלא יהיו לו הוצאות מיידיות על חוות דעת מטעמו? באיזה מקרים בית משפט מחליט על מומחים מטעמו? ומי קובע את סוג המומחים עורך הדין או בית משפט? האם ניתן ל"הכות" את חוות דעתם מנגד? אם ברצוני להחליף עורך דין האם זה שלב מאוחר לאחר שבית משפט החליט למנות מומחים?

    • שאלה נוספת
      דורית | 23/10/2009 17:16

      אם נקבעים דיונים בבית משפט האם מחובתו של עורך הדין ליידע אותנו על קיומם וגם אם יש דחייה? האם אנו צריכים לבקש זאת מימנו?

      • מינוי מומחים חובות עורך דין והחלפתו
        עו"ד אסף אליה | 24/10/2009 12:30

        מומחים רפואיים בתביעות פלת"ד ממונים על פי החוק על ידי בית המשפט, וזאת בניגוד לתביעות נזיקין רגילות בהם מוגשת חוות דעת מטעם הצדדים. בית משפט מחליט על מינוי מומחים מטעמו במקרים בהם קיימת ראשית ראיה לנכות שנגרמה כתוצאה מהתאונה. ראשית ראיה זו מוצגת על ידי התובע על ידי מסמכים רפואיים (לדוגמא סיכום חדר מיון) סוג המומחים מתבקש על ידי התובע בעת הגשת התביעה בהליך שנקרא בקשה למינוי מומחים רפואיים ובזיקה לממצאים הרפואיים במסמכים שהגיש. כלומר אם יש ראיות לנזק אורטופדי אז יתבקש מינוי מומחה באורטופדיה, אם יש ראיות לנזק פסיכולוגי - יתבקש מינוי מומחה בתחום הפסיכולוגיה. ניתן לבקש מספר מומחים אולם מי שממנה בסופו של דבר הוא בית המשפט בהתאם למסמכים הרפואיים שהוגשו לו. ניתן לתקוף חוות דעת במספר דרכים - תלוי במקרה. ניתן למשל להעביר שאלות הבהרה ובמידת הצורך לזמן את המומחה להיחקר על חוות דעתו. קיימים גם מקרים חריגים בהם ניתן לבטל את החוות הדעת או לקבל מינוי של מומחה נוסף כמעין "חוות דעת שניה". יש לזכור כי למרות חוות הדעת הקובע הסופי הוא בית המשפט והוא מחליט האם לקבל את חוות דעתו של המומחה (מה שבדרך כלל קורה) או להקטין או להגדיל את הנכות או למנות מומחה אחר או נוסף. את דעתי על חובות עורך הדין ללקוחו תוכלי לקרוא בתשובתי למטה לשואלת בשם רויטל. בקצרה התשובה לשאלת היא כן. ניתן להחליף עורך דין בכל שלב. רצוי להסדיר את ענייני שכר הטרחה המגיעים לעורך הדין עבור עבודתו עד המעבר. בהצלחה.