פגיעה בחצר הבית

  • פציעה בחצר הבית
    פז דוד | 21/10/2009 09:51

    לאימי ודודתי יש בית דירות אותו ירשו ובו מס. דירות בדמי מפתח ודירות אחרות שנמכרו לדיירים פרטיים. שביל הגישה לבית זז ממקומו עקב התעבות שורשי עץ גדול שנמצא לידו ואחד הדיירים של אימי נפל על השביל הזה ונחבל ואף פונה לטיפול בבית חולים. השביל במצב זה בגלל 2 סיבות האחת : העץ נחשב ל"מוגן" ולא איפשרו לנו להורידו או להזריק חומר לשורשיו כדי לנוון את השורשים והאחרת בן דודתי שמטפל בעינייני דודתי סירב לבקשת אימי להשתתף בהוצאות תיקון השביל למרות שהתרענו שעלול לקרות מה שקרה. שאלתי במידה והדייר יתבע פיצוי כיצד עלינו לנהוג? האם כדאי לתקן את השביל ללא הסכמת אחד הבעלים ולתבוע ממנו החזר על חלקו בהוצאה?

    • פגיעה בחצר הבית
      עו"ד גיל קראוס | 22/10/2009 16:04

      דוד שלום, לאדם שנפגע עקב מפגע בחצר הבית, עומדת עילת תביעה נגד דיירי הבית (בהנחה שלבניין אין ביטוח צד ג') ועליו להוכיח רשלנות. במידה ותוגש תביעה ויש לך טענות טובות נגד גורמים אלו ואחרים, תגיש הודעה לצד שלישי בו תטען שבכל סכום בו תחויב על הצד השלישי לשאת בו לאור רשלנותו. תיקון המקום כיום כבר לא שייך לתאונה שאירעה, אך במידה ותחליט לתקנו בהחלט על יתר הדיריים להשתתף עימך ובמידה ואינם עושים זאת עומדת לך האפשרות לגשת הליכים משפטיים.

      • תודה על תשובתך המלומדת
        דוד פז | 22/10/2009 16:21

        תחילה תודה עבור תשובתך , תמיד היה ברור לנו ולשאר השכנים שכוון שאין זה בית משותף, כל השטח הנותר מלבד חדר המדרגות הינו רכוש פרטי ומכאן שעל כן היחידי שהיה צריך להסכים ולהשתתף בהוצאה הוא בן דודי כמייצג את דודתי / אימו. האם נכון הבנתי שבמידה ותהיה תביעה אימי יכולה לטעון שאי התיקון נובע מאי הסכמתו (מגובה במיילים ששמורים במחשב ובהתכתבויות לחברת האחזקה שבן דודי מפעיל מטעמם) ולכן עליו לשאת בכל הפיצוי במידה ונתבע?

        • פגיעה בחצר הבית
          עו"ד גיל קראוס | 22/10/2009 17:17

          אכן במידה ותוגש תביעה, זו הטענה שאתם צריכים לטעון. יחד עם זאת, אין זה אומר בהכרח שיפטרו אתכם לגמרי מאחריות, כי בכל זאת יכולתם לתקן למרות סירובו להשתתף.