תצהירי עדות ראשית בהליך סדר דין מהיר

  • שאלה -זימון עד
    הוא | 18/10/2009 16:23

    האם בדיוני תיקי פח (ריב בין נהגים) בבית משפט השלום בתל אביב אין כלל הגשת תצהירים כדרך קבע.....שכן לקחתי על עצמי טיפול בתיק שהחל והצד השני ( התובע) לא הגיש כל תצהיר מטעמו ( מדובר בדיון בסדר דין מהיר) והעורכת הדין שטיפלה בתיק שאותו לקתחי (ייצגה את הנתבע) גם לא הגישה שום תצהיר באומרה לי כי בכאלה הליכים אין כלל עדויות בתצהירים אלא יש זימון עדים וחקירה ראשית בבית המשפט.... עכשיו השאלה שלי היא כזאת האם במידה ויש לי עד שהיה עם הנהג ברכב ואשר יכול להעיד על פרטי התאונה האם בעניינו גם לא חייבים תצהירי עדות ראשית אלא צריך אם כך לזמנו לדיון כמו עד מהמנין.

    • תצהירי עדות ראשית בהליך סדר דין מהיר
      עו"ד יקי רנד | 19/10/2009 09:22

      ע"פ התקסד"א, יש להגיש תצהירי עדות ראשית במסגרת הליך סדר דין מהיר. עם זאת, בתי משפט רבים ( ובראשם ת"א ), נוטים לפטור הצדדים מהגשת תצהירי עדות ראשית ו/או להעלים עין, וזאת במטרה לייעל ההליך ולהקל על הצדדים. לעתים מדובר בהחלטה מובנית, אשר ניתנת בתחילת ההליך, ולעתים מדובר בחוסר הקפדה. גרסאות הנהגים בחומר הראייתי הקיים בתיק, בעיקר במסגרת הודעותיהם לחברות הביטוח ו/או עדויותיהם במסגרת חקירה משטרתית, מהווים מעין תחליף לתצהירי עדות ראשית. באשר לעדותו של אדם אשר היה ברכב, אשר אינו הנהג, ובכלל לגבי כל עד אשר אינו הנהג ( יכול להיות גם עד ראייה ), אזי, הכלל דלעיל, תקף גם לגביו, אם כי לעתים הדבר יוצר קושי כאשר אין גרסה כתובה, הידועה מבעוד מועד לצד השני.