תאונת דרכים - מונית

  • תאונת דרכים - מונית
    stel666 | 18/10/2009 15:18

    שלום רב, במהלך עבודתי כנהגת מונית, פגעתי ברכב פרטי מאחור. הזמנתי גרר למקום . סוכן הביטוח ביטל את האופציה לגשת למוסך המטפל ברכב וטען כי עלי לגשת למוסך הסדר של חב' הביטוח.כך עשיתי. לאחר שהגיע שמאי ובדק את הנזק, ומאחר ונודע לי כי אצטרך לשלם גם כינון ובלאי, ביקשתי לקבל את סכום התשלום שיהא עלי לשלם- כמובן לפני תיקון הרכב . בעל המוסך טען כי ההערכה אינה שלמה עדיין וכי יודיע לי כאשר ידע את כל הפרטים. הרכב תוקן, ולתדהמתי נאמר לי כי עלי לשלם סכום קרוב ל7000 ש"ח. גם לאחר התיקון נאמר לי כי חסרים חלק או שניים וכי עדיין אין באפשרות המוסך לתת לי את הצעת המחיר ואת עלות הנזק. זאת למרו שקראתי היום בפוליסה כי המבטח חייב לידע אותי לפני עלות התיקון. כיצד אוכל לברר באם חושב לי הכינון והבלאי בצורה הוגנת. כמו כן אבקש לדעת האם חייבים לבטח מונית בביטוח מקיף בשל היותה רכב ציבורי, או האם ניתן לעשות ביטוח צד ג' בלבד.

    • תאונת דרכים - מונית
      עו"ד יקי רנד | 19/10/2009 08:59

      במקומך, הייתי נעזר בשתי דמויות מפתח, על מנת לקדם הטיפול בתביעת הביטוחית, וכדי להפיג אי בהירויות, בנוגע לכינון ובלאי. ראשית, יש לך סוכן ביטוח אשר אמור לייצג את האינטרס שלך אל מול חב' הביטוח ומול הגורמים המעורבים. עליו לסייע לך לקבל את כל המידע הנחוץ לך בדבר גובה נזקיך לאשורם. שנית, השמאי, אשר בדק הרכב, חייב לערוך חוות דעת, במסגרתה צריכה להיות התייחסות אף לרכיב הבלאי. עליך לדרוש מהשמאי (בסיועו של סוכן הביטוח אם יש צורך) לקבל חוות דעת מסודרת ביחס לנזקי הרכב, ולדאוג לכך, שעלות התיקון תהיה תואמת להערכת הנזק ע"י השמאי וזאת כדי למנוע הערמת קשיים מצד חב' הביטוח. עצם העובדה כי הרכב תוקן לא ידיעתך והסכמתך, הנה דבר חמור לכשעצמו, ויש לבדוק מי אחראי לכשל, ולהסיק המסקנות בהתאם. באשר לשאלתך השניה, אינני מכיר חובה חוקית לבטח מונית בפוליסת מקיף.