פרסום באינטרנט

  • בקשר ללשון הרע
    רמי | 17/10/2009 22:15

    האם מותר לתבוע אדם שרושם באינטרנט למשל בפורום,שמותר להפר זכויות יוצרים?

    • פרסום באינטרנט
      עו"ד יקי רנד | 18/10/2009 14:43

      בדרך כלל, אדם מגיש תביעה כנגד חברו, כאשר נגרם לו נזק, או שהוא מעונין למנוע נק עתידי. לא ברור משאלתך מהו הנזק שנגרם לך או לאדם אשר בשמו אתה שואל. בוודאי שאם המפרסם הנו דמות משפיעה אשר אנשים עלולים לפעול על פי המלצתו, ולהפר זכויות יוצרים, ניתן לתובעו, אולם הפרטים אשר מסרת הנם דלים ביותר על מנת לגבש תביעה כלשהי.

      • תגובה
        רמי | 18/10/2009 20:26

        השאלה שלי היא כזאת, אם מישהו רושם שלפי ההלכה של הדת היהודית מותר להפר זכויות יוצרים, האם במקרה כזה אפשר לתבוע את אותו האדם,על עידוד של הפרת זכויות יוצרים?ואם כן מה הסיכוי לנצח על זה במשפט? הרי ברגע שהאדם אומר שלפי ההלכה של הדת היהודית מותר להפר זכויות יוצרים,אז זה יכול לגרום לאנשים שמאמינים כמוהו להפר זכויות יוצרים בסתר אבל בכל זאת להפר ,למשל היום ההפרה של היצירות שלו,מחר ההפרות של היצירות שלך,לא ככה?אז הוא לא אשם,מי שפירסם את ההודעה הזאת? אין סיכוי גדול לתבוע אותו על זה בבית משפט?

        • המשך
          עו"ד יקי רנד | 19/10/2009 12:12

          העובדה כי ההתבטאות הנה בחסות ההלכה היהודית, מחלישה יותר את סיכויי התביעה אשר גם ככה היו רופפים. יתכן ומדובר בהתבטאות שאיננה לגטימית, ואולי ניתן לראות בכך עידוד להפר החוק, אולם מכאן ועד הגשת תביעה הדרך רחוקה. ניתן להגיש תלונה במשטרה על שידול או הסתה, אך לא נראה לי כי מדובר בנושא אשר ייחקר ע"י המשטרה. ניתן לפנות למנהל האתר, במסגרתו פורסמה התבטאות זו, ולדרוש ממנו להסירה, אולם כל עוד לא נגרם נזק מוחשי, אלא מדובר בסיכון ערטילאי ועתידי, אינני רואה כיצד ניתן להגיש תביעה.