מעמדו של מגיש עזרה לנפגע

  • תאונה
    אייל | 14/10/2009 21:02

    שלום.1.אדם נפצע בתאונת דרכים. אדם אחר הגיש לו עזרה והחריף את מצב הפגיעה של הפצוע עד כד נזק בלתי הפיך.מה דינו של מגיש העזרה?2. מה מצבו המשפטי של מגיש העזרה במידה והיה נפגע תוך כדי הגשת סיוע לפצוע התאונה ?בתודהאייל

    • מעמדו של מגיש עזרה לנפגע
      עו"ד גיל קראוס | 15/10/2009 16:07

      אייל שלום, יש ראשית להבין את מלוא נסיבות האירוע בכדי להשיב לשאלתך. כמובן שיש הבדל למשל בין לבצע פעולה רפואית של ממש ללא הכשרה כמו למשל לשים אינפוזיה לנפגע ובין פעולה פשוטה שנועדה לסייע לנפגע כמו למשל להזיז לו את הרגל מהכביש. בכל מקרה, קשה לי להאמין שבית המשפט יקבל תביעה נגד אדם שבסך הכל ביקש לעזור לנפגע ולא פעל מתוך מניעים אחרים. בנוסף, במסגרת תאונת דרכים, גם נזק שהוחמר לאחר מכן עקב נסיבות אחרות עשוי להיות מוכר כנזק שנגרם עקב תאונת דרכים (לשם הדוגמא, אם לאחר תאונת דרכים נעשתה רשלנות רפואית שהחמירה את מצב הנפגע, כל מצבו של הנפגע כולל ההחמרה תיוחס לתאונת הדרכים) ולכן יכול להיות שגם את הנזק הבלתי הפיך ייחסו לתאונת הדרכים. לעניין הפגיעה תוך כדי הסיוע, הרי שהשאלה היא כתוצאה ממה אירעה הפגיעה - אם המסייע נפגע מרכב למשל, ברור שמדובר בתאונת דרכים. עוד יצוין, כי לפי סעיף 80 לחוק הביטוח הלאומי, תאונה שאירעה תוך כדי עבודה, במקום העבודה או בסביבה הקרובה, תוך כדי עשיית פעולה להצלת גוף או רכוש או למניעת נזק לגוף או לרכוש, מוכרת כתאונת עבודה.

      • תודה
        אייל | 16/10/2009 22:13

        תודה רבה