פוליסת ביטוח תלמידים בגן פרטי

  • פוליסת ביטוח תאונות תלמידים
    עו"ד | 13/10/2009 17:50

    שלום, לאחר עיון בחוק לימוד חובה ובפסיקה, לרבות בפוליסות רלוונטיות, טרם הגעתי לתשובה חד משמעית בשאלה הבאה: האם גן פרטי (או הרשות המקומית לחילופין) מחויב לבטח את הילדים הנמצאים אצלו בביטוח בהתאם לפוליסת ביטוח תלמידים אשר מחוייבים בה כל מוסדות החינוך לפי ס' 6(ד1) לחוק לימוד חובה? גן פרטי איננו מוסד לימוד רשמי כגן עירייה - האם עובדה זו משמשת לו לרועץ, או שמא אף לגביו ישנה תחולה לחובת עריכת פוליסה כאמור. אודה על תשובה מנומקת. תודה מראש

    • פוליסת ביטוח תלמידים בגן פרטי
      עו"ד גיל קראוס | 13/10/2009 18:38

      ערב טוב, לפי מיטב הבנתי, בגן פרטי אין חובה לרכוש פוליסת תלמידים. סעיף 6(ד1) לחוק חינוך חובה, אשר מכוחו חלה החובה לבטח בפוליסת תלמידים, חל על "מי שזכאי לחינוך חינם לפי סעיף זה", כאשר סעיף 6 מתייחס לאלה זכאים לחינוך חינם "במוסד חינוך רשמי" - קרי מוסד המוחזק על-ידי המדינה ו/או על-ידי הרשות המקומית.

      • תודה על התשובה המנומקת
        עו"ד | 22/10/2009 14:44

        גם אני סבור כמוך ואף מצאתי פס"ד שתומך בגישתך אולם מאידך מצאתי הערת אגב של בימ"ש שלום שלפיו מי שזכאי ללימוד חינם יהיה מבוטח - כלומר מעל גיל 3 ותו לא. לאור האמור נראה שאתה צודק אולם אני סקרן לדעת האם אתה מכיר פסיקה בנדון. תודה רבה