חוק האחריות למוצרים פגומים ופקודת הנזיקין

  • מוצר פגום-נזיקין-חוק האחריות למוצרים פגומים
    אנונימי | 13/10/2009 16:21

    1.לפני חודשיים רכשתי נעלי ריצה יקרות המיועדות לריצה.נעלתי אותם מספר פעמים בודדות ובירידה ממדרגות הבית לפתע הסוליה כמעט לחלוטין ממקום דבר הגרם לי למעוד ולעקם את הרגל-עתה אני בטיפולים פיזוטרפים.בשיחה עם חברת הספורט לגבי החלפת המוצר נענתי בשלילה בטענה כי אין אחריות על המוצר תמוהה לחלוטין לאור העובדה שהנעל חדשה לחלוטין מבחינה חיצונית,אך בשל פגם טכני קרה הארוע הנדון. 2.במידה מסויימת נגרם לי נזק פיזי ,בנוסף החברה לא מוכנה לתת לי זיכוי על מנת להחליף את הנעל בנעל חדשה 3.שאלתי היא כזו .האם לתבוע לפי דיני הנזיקין?מה עם העילות?או לפי החוק האחריות למוצרים פגומים?מה ההבדל/חסרונות/יתרונות בין השניים? 4.אודה על תשובה ממקדת ועניינית

    • חוק האחריות למוצרים פגומים ופקודת הנזיקין
      עו"ד גיל קראוס | 13/10/2009 18:42

      ערב טוב, אתה יכול לתבוע מכוח 2 העילות, בשינויים המחוייבים הקבועים בכל אחד מן החוקים. בתביעה לפי חוק האחריות למוצרים פגומים, עליך להוכיח שהמוצר אכן היה פגום בהתאם להגדרות מוצר פגום בחוק. אם תוכיח זאת, לא תצטרך להוכיח רשלנות מצד היצרן אלא תהיה זכאי לפיצויים. בתביעה לפי פקודת הנזיקין, עליך להוכיח רשלנות מצד היצרן - קרי גם אם המוצר אינו נכנס להגדרת מוצר פגום כהגדרתו בחוק האחריות למוצרים פגומים, עדיין אפשר ותהיה זכאי לפיצויים במידה ותוכיח רשלנות וקשר סיבתי בין הרשלנות והנזק. קח בחשבון שבתביעה לפי חוק האחריות ההתיישנות היא 3 שנים ואילו לפי פקודת הנזיקין 7 שנים.