אי אחריות למעשים עקב מצב נפשי

  • שאלה בקשר לנזקי גוף
    שחר | 01/10/2009 02:15

    שלום יש לי חבר שבזמן שהיה נער הואשם בגרימת חבלות חמורות לנער אחר מכיתתו עקב הקנטות חוזרות ונישנות של הנתקף, חברי הודה בחלק מהסעיפים שוחרר למעצר בית תוך פיקוח קצין מבחן הוא ישב שנה במעצר ויצא בלי הרשעה, תוך כדי מעצר הבית קצין המבחן שלח אותו להסתכלות פסיכיאטרית מצאו שהוא חולה במחלה נפשית קשה ועקב הוא עבר מספר אישפוזים אחד מהם במחלקה משפטית שנה היום הנער מהתיכון תובע תביעת נזיקין מחברי העו"ד הציע לו לעבור בדיקה כדי להוכיח שהוא לא כשיר לעמוד לדין שאלתי היא במידה ויוכח שהוא לא כשיר האם בכל זאת יצטרך לשלם יש לציין שעקב המחלה הוא לא עובד ומקבל קצבה מביטוח לאומיף אשמח אם תענו לי.

    • אי אחריות למעשים עקב מצב נפשי
      עו"ד גיל קראוס | 01/10/2009 15:00

      שחר צהריים טובים, במידה ונקבע שהאדם אינו אחראי למעשיו, הרי שככל הנראה לא ניתן יהיה לחייב אותו אישית בנזיקין.