דחיית מועד דיון בתביעות קטנות

  • תביעות קטנות
    אני | 29/09/2009 14:54

    שלום רב לחברי הצוות, בחודשים האחרונים נילתי איתכם תכתובת מעל גבי הפורום לקראת הליך שאותו אני מתעדת לעבור בבית משפט לתביעות קטנות לאחר שרכבי ניזוק באופו קשה ביותר ע"י רכבה של הנתבעת (תאונה שממנה יצאתי בנס ללא פגיעה). לצערי, היום, שבועיים לפני המועד המתוכנן, קיבלתי הודעה שהדיון נדחה לחודש מרץ "בשל אילוצי ביה"מ". למותר לציין שעוגמת הנפש עצומה מאחר והתאונה אירעה לפני תשעה חודשים ואם נוסיף לה את הסחבת היזומה של חברת הביטוח שלה+השקרים הנלוזים שהן 'תפרו' לי הרי שאפשר לומר שאני נמצאת במצב בלתי נסבל. אני מחכה כבר חמישה חודשים למשפט (הבקשה הוגשה במאי) ואם אחכה חמישה חודשים נוספים הרי שהדיון יתקיים שנה וחודשיים אחרי התאונה. בנוסף, הדבר מחבל גם ביכולת הפרנסה שלי מכיוון שאינני יכולה להיענות לדרישת המעביד שלי לעבוד גם בשבתות (אני סטודנטית ושבתות הן הרי ימים שמשולם עליהם שכר גבוה יותר וגם כמעט היום היחידי שניתן לעבוד לכל אורכו מבלי להיעדר בשל הלימודים)מכיוון שאין לי רכב להגיע לעבודה. האם במצב החדש שנוצר יש מה לעשות על מנת להקדים את הדיון או שנגזר עלי להשלים עם רוע הגזירה?. האם יכול להיות מצב שבו גם רגע לפני הדיון הבא המשפט יידחה לחודשים רבים קדימה?. מאחלת לכם שנה טובה אני

    • דחיית מועד דיון בתביעות קטנות
      עו"ד גיל קראוס | 29/09/2009 18:49

      ערב טוב, את יכולה לנסות ולהגיש לבית המשפט בקשה להקדמת מועד הדיון מכל הנימוקים שפירטת ואולי בית המשפט ייעתר לבקשתך. קחי בחשבון שמאחר ומדובר באילוצי בית המשפט, לא בטוח שבקשתך אכן תתקבל.