החלפת עורך דין

  • האם ניתן להחליף עו"ד אחרי שכבר הוגשה תביעה ?
    אתי | 22/09/2009 10:12

    אחרי תאונת דרכים הגעתי לעו"ד קרוב למקום מגוריי שזו התמחותה. הוגשה תביעה לחברת הביטוח על פגיעות גוף, אבל ישנה תחושה אצלי שעוה"ד מייצגת יותר את הביטוח במקום להילחם עבורנו ועל זכויותינו. האם ניתן להעביר טיפול בתביעה כזו לעו"ד אחר? כמו כן כשביקשתי שתשלח אותי לועדה רפואית מטעם הביטוח הלאומי אמרה שתיתן לי רק את הטפסים, כי ייצוג שלה שם כרוך בתשלום נוסף. אתי

    • החלפת עורך דין
      עו"ד אסף אליה | 22/09/2009 12:39

      1- אין מניעה להחליף עו"ד לאחר הגשת התביעה, כמובן שהדבר יעשה בהתאם להסכם שכר הטרחה שנחתם בינכם אשר אמור להתייחס למצב כזה. 2- בהחלט מקובל שטיפול מול ביטוח לאומי נעשה בתשלום שכ"ט נוסף ונפרד משכ"ט הנגבה במסגרת תביעה לפי חוק הפלת"ד. 3- היא לא צריכה "לשלוח" אותך לועדה, אם נפגעת בעבודה זו זכותך להגיש תביעה לדמי פגיעה ולאחר מכן , אם נפגע כושרך לעבוד, תביעה לקצבת נכות מעבודה. בהצלחה

      • בהמשך לנשאל קודם
        אתי | 22/09/2009 15:05

        הסכם שכר הטרחה שנקבע הוא בעצם לפי הנהוג בסוגי תביעות כאלה. הטיפול היחיד שנעשה מטעמה הוא הגשת התביעה. האם מה שאתה אומר זה שאצטרך לשלם כפל שכ"ט?? הפגיעה היא מתאונת דרכים, לא תאונת עבודה. האם זה משנה בתהליכים? תודה, אתי

        • החלפת עורך דין
          עו"ד אסף אליה | 22/09/2009 17:37

          איני יודע מה הוסכם בינכם אולם אני בטוח שאינך חושבת שלא מגיע לה מאומה על עבודה שנעשתה. בדרך כלל הסכמי שכ"ט כוללים סעיף המתיחס לעזיבה אשר קובע כי מהסכום שיתקבל בסיום התביעה ישולם לעו"ד "הנעזב" אחוז מסוים משכר הטרחה עליו הוסכם, כמובן בתוספת כל ההוצאות שהוציא עבור הלקוח, אם היו. יש עורכי דין שמוותרים גם על האחוזים האלו ומבקשים רק החזר הוצאות. לגבי התאונה - העובדה שמדובר בתאונת דרכים אינה שוללת את היותה תאונת עבודה. להיפך, אם אכן מדובר בתאונת עבודה (למשל עם התאונה היתה בדרך לעבודה או ממנה) יש לפנות (בנוסף לתביעה מול חברת הביטוח) לביטוח הלאומי כפי שרשמתי בהודעתי הקודמת. בהצלחה