המשך

  • מומחה
    גיל | 22/09/2009 07:04

    האם יש מצבים שבית משפט מקבל את חוות דעת המומחים מטעם בעל הדין לפני שהוא ממנה מומחים מטעמו?

    • המשך
      גיל | 22/09/2009 14:00

      האם מקובל לבקש מעו"ד שמייצג פלתד שיידע אותנו איזה מסמכים הוא שולח למומחה בית המשפט לפני שהם נשלחים? האם עו"ד חייב למסור לנו על שינויים במועדי הדיונים בבית משפט והאם אנו יכולים לדרוש מימנו זאת מראש? האם נכון לחשוב שעו"ד שלא מביא מומחים מטעמו מצביע על חסכנות בהוצאות?

      • מינוי מומחים רפואיים בתביעת פלת"ד
        עו"ד גיל קראוס | 22/09/2009 14:56

        גיל צהריים טובים, אם מדובר על תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף בתאונת דרכים, אזי אסור לצדדים להגיש חוות דעת רפואיות מטעמו ובית המשפט הוא זה שממנה מומחים רפואיים מטעמו, בהתאם לבקשה למינוי מומחים שמוגשת יחד עם כתב התביעה. עו"ד צריך לשתף אתכם פעולה וודאי שהוא צריך ליידע אתכם לגבי מועדי הדיונים. מאחר ומדובר בתביעה שלך, אתה רשאי לשאול אותו אילו מסמכים הוא שולח למומחה, אבל מצד שני לא צריך להגזים יותר מדי ויש לאפשר לעורך הדין לנסות ולבצע את מלאכתו.

      • מומחים מסמכים וחסכנות
        עו"ד אסף אליה | 22/09/2009 18:01

        1 - מקובל מאוד. עם זאת דעו כי גם חברת הביטוח שולחת מסמכים רפואיים למומחה ועל אלו אין לכם שליטה. 2 - מקובל לעדכן לקוחות באשר למועדי דיונים ושינויים בהם. 3- עו"ד מפעיל שיקול דעת משפטי באשר לניהול התיק. בתוך כך הוא רשאי להחליט אילו ראיות להגיש ואילו מומחים לבקש למנות על סמך התיעוד הרפואי הקיים. מאחר ומי שנושא בעלות המומחים הוא הלקוח ו/או חברת הביטוח (סוגיה אחרת שלא ארחיב עליה כאן), לא מדובר ב"חסכנות" אלא בדרך ניהול תיק. בהצלחה