נזק לרכב בחניון סופר

  • נזק לרכב בחנית סופמרקט
    אשר | 20/09/2009 11:38

    בעת שערכתי קניות בסופר נפגעה דלת רכבי מעגלה שנזרקה לכיוון רכבי .כשפניתי לסגנית ביררה וקיבלתי תשובה שהעגלה של סופר אחר ולא באחריותם.הובטח לי שיצפו בצילום של החנייה על מנת לתחקר את המקרה.האם אין לסופר כל אחריות בשטח חניה מגודר המשוייך לו?מה באפשרותי לעשות?כיצד אוכל שלא להנזק?תודה מראש.

    • נזק לרכב בחניון סופר
      עו"ד יקי רנד | 21/09/2009 09:02

      אם העגלה נזרקה לכיוון רכבך, משמע, מישהו זרק אותה. אם יש לך את פרטי הזורק, יש לבחון מידת אחריותו לנזק. באשר לאחריות הסופר, אשר בשטח החניה הצמודה לו התרחש האירוע, אינני סבור כי יש לו אחריות גורפת לכל נזק אשר נגרם מפגיעת עגלה, וניתן יהיה לייחס לו אחריות שכזו, רק אם פגם מובנה בעגלה ו/או תנאיי השטח, יצרו סיכון מוגבר לפגיעה ברכב, אולם גם כך לא מדובר בתביעה פשוטה.