פגיעה ממחוץ לשעות הלימודים

  • ילד שנפל בחר בית הספר מחוץ לשעות הלימודים
    יעל | 17/09/2009 21:23

    שלום רב, לפני יומיים לקחתי את ילדי אחה"צ לחוג ג'ודו שמתקיים בתוך בי"ס ליד ביתינו. כשהסתיים החוג ביקש ילדי לשחק מעט בחצר בית הספר. הוא עלה על מתקן שניתלים עליו עם הידיים ועוברים ממוט למוט. מיד נפל ושבר את המרפק. כעת הוא עם גבס בכל ידו ,סובל מכאבים ומוגבל. האם יש עילה לתבוע את בית הספר? (ילדי בן 5 וחצי בגן חובה)

    • פגיעה ממחוץ לשעות הלימודים
      עו"ד אסף אליה | 19/09/2009 10:28

      יעל שלום שנה טובה ורפואה שלמה לבן. יש להבחין בין תביעה של בית הספר (בעצם את העירייה) על רשלנות אשר בעטייה נגרמה הפגיעה, לבין תביעה ביטוחית במסגרת ביטוח תלמידים. ביטוח תלמידים - כאשר מדובר בילד הלומד במוסד חינוכי הנתון לפיקוח המדינה, כולל גן חובה, קיים ביטוח תאונות אישיות המכסה אותו 24 שעות, גם מחוץ לכתלי בית הספר ו/או מחוץ לשעות פעילות בית הספר. יתרון פוליסה זו הוא שאין צורך להוכיח רשלנות של גוף כלשהו. תביעה ברשלנות - הינה הליך משפטי מורכב בו בין היתר יש להוכיח כי גוף כלשהו (בית הספר / העירייה) אחראי כלפי הילד, פעל ברשלנות ורשלנות זו גרמה לנזק. מקווה שהבהרתי במעט. בהצלחה.

      • תודה על תשובתך
        יעל | 21/09/2009 22:34

        עו"ד אליה אסף, תודה על התשובה. האם מתשובתך ניתן להבין שיש מקום לתביעה של ביטוח תלמידים? אם כן - מהי הפרוצדורה ולמי ניתן לפנות? באילו מסמכים יש להצטייד?

        • פגיעה מחוץ לשעות הלימודים
          עו"ד אסף אליה | 22/09/2009 13:22

          אכן הבנת נכון, יש מקום לתבוע את הביטוח. לגבי הפרוצדורה - פני למזכירות הגן של בנך ובקשי העתק פוליסת הביטוח לתלמידים. איספי את כל המסמכים הרפואיים וכן את כל הקבלות על הוצאות שנגרמו לך כתוצאה מהפגיעה. אם הפסדת ימי עבודה - בקשי אישור מהמעסיק על כך. אם ניצלת ימי מחלה - שימרי את אישורי הרופא (אם הוגשו למעסיק בקשי העתק מהם מהמעסיק או מהרופא). בדקי האם היו עדים למקרה והשיגי את פרטיהם. מומלץ לקבל יעוץ משפטי טרם הגשת הודעת התביעה לביטוח. בהצלחה