אחריות בעל מקרקעין ובעל הנכס

  • על מי מוטלת חובת השמירה בעל המקום או החברה המבצעת?
    מור "תשמור תגיע רחוק" | 14/09/2009 12:33

    שלום. לפני כחודש עשיתי אירוע באחד ממרכזי הפייס בארץ העמדתי סטנד תאורה במקום בו כולם מעמידים שהוא כיביכול יוצא באמצע מעבר לפני תחילת האירוע ככול הנראה אישה נתקל בו ונפלה כיום היא מחפשת את מי לתבוע לפי דבריה הבנתי שהיא שולחת מכתבים לכול הנוגעים בסיפור מכיון שאינה יודעת מי אמור לקחת אחריות על דבר זה. אני אחד מהם שקיבל את המכתב בו נאמר שהיא מעונינת לתבוע ולהוציא פיצוים. אני עובד בתחום כשש שנים עד היום לא קרה או שמעתי על מקרה כזה או דומה לכן אין לי הערכה שאני יכול לדעת האם האחריות מוטלת עלי או לא אני יוסיףדוגמה קטנה בנוגע לחוק הDB שיצא בנוגע לאולמות אירועים בשנת 2002 חוקק סעיף 12 לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח 1968, לפי החוק במקרה שחורגים או עוקפים את החוק ומגיע פקח מי שמקבל את הקנס הוא בעל האולם (כיום אולמות עשו חוזה שהם מחתימים את חברות ההגברה הרמקולים שבמידה והם לא מתחברים לשקע שהציב משרד לאיכות הסביבה אז הם לוקחים על גבם אתת כל ההשלכות שבדבר.) רציתי לדעת לגבי המקרה שלי האם האחראי כאן הוא בעל המקום כמו בכול דבר או שאני האחראי מכיון שלא הצביתי אותו יחד עם הדרכת זהירות (למרות שהיא לא כל כך פרקטית) שאלתי היא לא מה התוצאות אלא מי האחראי ואת מי היא יכולה לתבוע. תודה מראש לעו"ד שנמצאים. בברכה מור.

    • אחריות בעל מקרקעין ובעל הנכס
      עו"ד גיל קראוס | 15/09/2009 14:35

      צהריים טובים, ללא בירור מלוא הנסיבות במלואן לא ניתן לתת לך תשובה חד משמעית. יחד עם זאת, אם יתברר שהייתה רשלנות בהנחת העמוד וכי היה מקום לשים במקום מחסום ו/או אזהרה ו/או כל סימן אחר, אז בהחלט יכול להיות שתוטל גם עליך אחריות כגורם שהניח שם את העמוד. האחריות יכולה להיות מחולקת בינך ובין בעל המקרקעין. יחד עם זאת, יש לבדוק את מערכת ההסכמים ביניכם, את היחסים ביניכם וכאמור לבחון את הנסיבות במלואן.