פיצויים

  • פיצויי ע"י חברת הביטוח בגין פגישה בברך
    ניסים פ. | 13/09/2009 09:33

    שלום לך, אני פונה בשם ידידה שלי. בת 27 העובדת כמזכירה. היא נפצעה בתאונת דרכים, כאשר רכב הפיל אותה. בית המשפט קבע שעליה להיפגש עם מומחה והמומחה קבע ל 4% נכות. בתגובה, הציע השופט להתפשר על 50,000 ש"ח (כולל הוצאות עורך דין). השאלה שלי היא, איך ניתן לדעת האם הסכום ריאלי? אני מודה לך מקרב לב על העזרה.

    • פיצויים
      עו"ד אסף אליה | 13/09/2009 10:05

      הצעת פשרה כשמה כן היא, כל צד מתפשר ומוותר בעצם על הסיכוי להוכיח את טענותיו. הנפגע מוותר על זכותו להוכיח כי נזקיו גבוהים והוא זכאי לפיצוי גבוה יותר, וחברת הביטוח מוותרת על זכותה להוכיח כי לנפגע נגרם נזק קטן מאוד אם בכלל ולכן אין לשלם לו מאומה. השאלה אם ההצעה ריאלית, אם כן, אינה רלוונטית. גם אם לא מדובר היה בפשרה עדיין יש לבחון את כל הנתונים המיוחדים של המקרה (כגון השתכרותה של הנפגעת טרם התאונה ואחריה, תקופת אישפוז ואי כושר, השפעת הפגיעה על תפקודה, הוצאות שהיו וצפויות להיות ועוד כהנה וכהנה עובדות שיש לבחון). בגדול אוכל לומר כי מנסיוני לאור הנכות הנמוכה שקבע המומחה, הסכום שהוצע ע"י בית המשפט אינו תלוש מהמציאות של פסיקת פיצויים במקרים דומים. אם לקבל את ההצעה או לא, זו כבר שאלה שעורך הדין המטפל בתיק צריך לשקול ביחד עם הלקוחה. בהצלחה.

    • הצעת פשרה
      עו"ד יקי רנד | 13/09/2009 10:25

      הדרך הטובה ביותר לדעת האם מדובר בהצעה ריאלית, היא להתייעץ עם עוה"ד אשר מייצג את ידידתך, ואשר מכיר את פרטי התיק לאשורם. אובדן ההשתכרות הנו המרכיב המשמעותי ביותר בתביעה שכזו, ועל כן יש לבדוק את הסטטוס התעסוקתי של הידידה, את הפוטנציאל ההשתכרותי, ואת אובדן ההשתכרות בעטיה של הנכות. כמובן שיש ראשי נזק נוספים אבל נשוא ההשתכרות הנו המרכזי שביניהם. על פניו, ההצעה נראית נמוכה משהו, אם כי בגבולות הסביר.

      • פיצויי ע"י חברת הביטוח בגין פגישה בברך
        ניסים פ. | 13/09/2009 10:31

        אני מודה לשניכם על התשובה המהירה. לצערי הרב, מבחינת עוה"ד שמטפלת בה התיק היה נסגר על 7,000 ש"ח. אם ידידה שלי לא הייתה מתעקשת, היא לא הייתה מתקדמת למשפט ולמומחה ולסכום הזה. אני לא סומך ב100% על עוה"ד הזאת ואני מרגיש שהיא רוצה לסגור את התיק. היא ממליצה לסגור על סכום הפשרה וטוענת שהוא סכום ריאלי+. אם היינו יכולים לעזוב אותה כעת היינו עושים זאת, אבל בשלב זה, זה לא נכון. היא עובדת משרד וכתוצאה מהברך קשה להוכיח שתפגע הכנסתה אם בכלל. אבל, עדיין היא צעירה וכבר עכשיו לא מיישרת את הברך ב100% וסובלת מכאבים (לא בכדי היא קיבלה 4% נכות). מה אפשר לעשות במצב הזה?

        • פגיעה בברך
          עו"ד אסף אליה | 13/09/2009 17:56

          בהעדר מלוא הנתונים איני יכול להוסיף הרבה מעבר למה שכבר נכתב. שאלת פיצויים במקרה של נכות נמוכה היא תמיד בעייתית אבל כפי שכבר כתבתי, ההצעה של בית המשפט משקפת את עמדת בתי המשפט באשר לגובה הפיצוי ההולם במקרים דומים. למרות זאת, יש לזכור כי מדובר בהצעה בלבד כלומר אין חובה לקבל אותה ובהחלט אפשר לנהל דיון הוכחות ולנסות להוכיח נזק גבוה יותר. צריך גם להבין את הסיכון של פסיקת פיצוי נמוך יותר מההצעה. בהצלחה.