איזו תאונה עברת?

  • נפצעתי בתאונה - והתרסק גם מכשיר השמיעה שלי: האם
    יששכר כ. | 01/09/2009 19:08

    האם חלה חובה על חברת הביטוח (של נזקי הגוף) לפצות אותי גם על מכשיר השמיעה היקר שנשמט מאוזני והתרסק בתאונה?? (נזק של אלפי שקלים). ואם לא - מי הגוף האחראי לתשלום: הביטוח הלאומי? קופת חולים? מי? תודה מראש על כל תשובה.

    • איזו תאונה עברת?
      אליהו קייקוב | 02/09/2009 12:42

      יששכר שלום, לא ציינת איזו תאונה עברת ולכן התשובה מתחלקת לשנים. אם המדובר בתאונת דרכים, אז ניתן לתבוע את מכשיר השמיעה ממבטחת החובה של הרכב הרלוונטי (בהתאם לנסיבות כמובן) וזאת לאור הגדרת "נזק גוף" בחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 שקובע שנזק גוף הוא לרבות " פגיעה בהתקן הדרוש לתפקוד אחד מאברי הגוף שהיה מחובר לגוף בעת אירוע תאונת הדרכים". הנפקות לשאלה האם מדובר בתאונת דרכים היא כמובן שאלת האחריות, היות והחוק קובע שבמידה ואכן מדובר ב"תאונת דרכים" כמשמעותה בחוק הרי שקיימת אחריות מוחלטת לתאונה (אף כי גם כאן ישנם סייגים הקבועים בחוק) ואומר שתצטרך להוכיח רק שהאירוע קרה כפי שקרה ואת הנזק. אם עסקינן בתאונה שאינה תאונת דרכים הרי שגם כאן תוכל לתבוע את המזיק, אך תצטרך להצביע על אחריות בנזיקין של המזיק כלפיך.

      • אהה. תודה גדולה, ובעקבותיה שאלה נוספת:
        יששכר כ. | 02/09/2009 16:13

        מדובר בתאונה שהיא גם תאונת דרכים וגם תאונת עבודה. לאור זאת, מתנערת חברת הביטוח מחובת התשלום, ושולחת אותי לביטוח לאומי, ששולחים אותי לקופת חולים, ששולחים אותי בחזרה לביטוח לאומי וחוזר חלילה. מה עושים? מי ב א מ ת אמור לפצות על מכשיר השמיעה בנסיבות האלה? תודה מראש שוב על תשובה מפורטת.

        • הגורם המפצה
          אליהו קייקוב | 02/09/2009 16:45

          יששכר שלום, היות והתאונה הנה גם תאונת עבודה הרי שאתה זכאי לגמלאות בעין מהמוסד לביטוח לאומי ואומר שאתה זכאי לריפוי מהמל"ל. המונח "ריפוי" כולל, בין היתר, אספקה, תיקון או החלפה של מכשירים רפואיים, לרבות מכשירי שמיעה. מעבר לכך, תקנות הביטוח הלאומי (מתן טיפול רפואי לנפגעי עבודה), התשכ"ח-1968 מגדירות את המונח "טיפול רפואי" ככולל גם אספקת מכשירי שמיעה ואומר גם תיקון וגם החלפה של המכשיר. חברת הביטוח שולחת אותך למוסד לביטוח לאומי היות וכל טיפול שאתה יכול לקבל מהמוסד תהיה חברת הביטוח זכאית להפחית מהפיצוי הסופי. המוסד לביטוח לאומי שולח אותך לקופת החולים היות והוא צריך לקבל את חוות דעתם של רופאי הא.א.ג. של הקופה על מנת ליתן לך את הסעד. מכאן שהפיצוי אמור להתקבל מהמוסד לביטוח לאומי. במידה והרכב בו נפגעת אינו רכב המעביד הרי שהמוסד לביטוח לאומי יחזור בתביעת שיבוב לחברת הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה, כך שחברת הביטוח תפצה אותך בעקיפין עבור מכשיר השמיעה. בהצלחה!