נזק מנעל פגומה

  • אחריות רשת נעליים על נזק מהמוצר שלהם.
    נתי | 26/08/2009 09:36

    אחותי קנתה נעלי ספורט עם מותג ידוע מרשת נעליים מוכרת לאחר שנעלה את נעלי הספורט יומיים הרגישה כאבים עזים ולא יכלה לתפקד ,לוקחת משחות כדורים תחבושת אלסטית וכו', על פי הוראת רופה הכללי,לאחר מספר פניות לרשת ושירות הלקוחות אשר לא מתכוונים לקחת אחריות,הסכמו לבדוק תעניין לאחר שנשלח להם בפקס מסמך מהרופא, אין עדיין תשובה... שאלתי בעניין זה האם יש לאחותי זכויות על כך שנפגעה מהנעל ,ושיגרת החיים שלה השתנתה עקב הפגיעה ?ועוד הוצאות על תרופות וכו' אם כן מה צריך לעשות ?או למי לפנות? תודה. תודה.

    • נזק מנעל פגומה
      עו"ד כהן גיא | 26/08/2009 09:42

      שלום נתי עומד לרשות אחותך חוק אחריות למוצרים פגומים המעניק לה עילת תביעה וסעדים משופרים לעומת הדין הכללי. אם מדובר בנזק ממשי כדאי לפנות לעורך דין מומחה בתחום. בהצלחה.

      • נזק מנעל
        נתי | 26/08/2009 09:53

        תודה על תגובתך המהירה למי צריך לפנות בעניין אחריות המוצר כפי שצייינתה ובעניין הסעדים המשופרים??

        • אחריות למוצרים פגומים
          אליהו קייקוב | 27/08/2009 16:05

          נתי שלום, חוק אחריות למוצרים פגומים קובע אחריות למוצר פגום בתנאים המפורטים בחוק עצמו (סעיף 3 לחוק) וקובע, כי "יצרן (ואומר מי שהציג עצמו כיצרן המוצר או היבואן או ספק המוצר) חייב לפצות את מי שנגרם לו נזק גוף כתוצאה מפגם במוצר שייצר (להלן - הנפגע), ואין נפקא מינה אם היה או לא היה אשם מצד היצרן". בצד אחריות זו קיימות הגנות ליצרן המפורטות בסעיף 4 לחוק הנ"ל, דבר שאינו מקל כמובן על הוכחת האחריות על "היצרן". בכדי להיות זכאי לפיצוי ניתן לפנות בתחילה בדרישה לאחד הגורמים המנויים לעיל (היצרן או היבואן או הספק של המוצר הפגום) ובמקרה הצורך להגיש תביעה לבית המשפט. כאן המקום להדגיש - 1) ישנה התיישנות מקוצרת בחוק זה העומדת על 3 שנים בלבד (סע' 6 לחוק) ואשר נעצרת בהגשת תביעה לבית המשפט בלבד ולכן יש להזדרז. 2) רצוי מאוד להיעזר בעניין בעו"ד המתמחה בתחום זה בכדי שיוכל למצות את זכויותיך על-פי דין. המדובר בעילת תביעה לא פשוטה הן מבחינת הוכחת האחריות והן מבחינת הוכחת הנזק. בהצלחה!