תביעת דיבה

  • תביעת דיבה
    אלירון | 24/08/2009 23:53

    אבקש לדעת האם פרסום שלפיו אני לא מרוצה מטיפול שקיבלתי-תוך כדי ציון שמו של המטפל ו/או הפניה לפורום שמכיל מידע שלילי על אותו מטפל, חושף אותי לתביעה, לפי חוק לשון הרע. תודה מראש אבי

    • תביעת דיבה
      עו"ד גיל קראוס | 25/08/2009 14:20

      אלירון צהריים טובים, אם מדובר בהבעת דעה אישית ובכפוף לכך שמה שאתה כותב הוא אמת ולא חורג מפורפרציות, הרי שככל הנראה יעמדו לך הגנות מכוח חוק לשון הרע. יחד עם זאת, על מנת לתת לך תשובה מלאה יש להבין את מלוא הנסיבות ולראות בדיוק את מה שאתה מתכוון לכתוב.

      • הבהרת הנסיבות לשאלתי
        אלירון | 25/08/2009 14:52

        אני מתייחס לפרסומים שמתפסמים ע"י משתתפים בפורום מסויים, השאלה היא, אם אדם שמשתתף בפורום, מפרסם שהוא טופל ע"י מטפל מסויים והתוצאות היו מאכזבות (כמובן שמדובר בניסיון אישי אמיתי)ולכן הוא ממליץ להמנע מאותו מטפל וכמובן גם מפרסם את שמו. אני מקוה שכוונתי ברורה עכשיו. תודה מראש עבור התשובה. אלירון

        • תביעת דיבה
          עו"ד גיל קראוס | 25/08/2009 19:07

          ערב טוב, שוב - בהנחה שהדברים הם אכן אמת ואתה לא מטיל בו הכפשות שלא לצורך, זה לכאורה מוגן מבחינת החוק. יחד עם זאת וכפי שהבהרתי לך לעיל, כל מקרה לגופו ויש לנהוג בזהירות.

          • תביעת דיבה-הרחבה
            אלירון | 25/08/2009 20:26

            ערב טוב תודה על התשובה אני מעוניין להרחיב את שאלתי: האם בנסיבות הנ"ל, הפורום שבו מתפרסמים דברי עולול למצוא עצמו כנתבע על פרסום דברי ?

            • אחריות מפעיל פורום ללשון הרע
              עו"ד גיל קראוס | 26/08/2009 18:59

              אלירון ערב טוב, השאלה שלך מעוררת סוגיה לא פשוטה שנדונה בפסיקה ולא ניתן ליתן מענה קצר פה בפורום. בגדול, אם מדובר בדברים שאינם גובלים בפלילים ומפעילי הפורום לא קיבלו התראה בעניין, אזי בדרך כלל לא תוטל עליהם אחריות. יחד עם זאת, התשובה היא על קצה המזלג ויש להבין את מלוא הנסיבות.