זכאות לפיצויים בתביעת נזיקין

  • פציעה משימוש במגלשת מים עקב רשלנות של המפעיל
    שי | 23/08/2009 12:20

    שברתי את אחת מאצבעותיי בעת שימוש במגלשת מים. בדיעבד הסתבר לי שהמפעיל התרשל במתן ההוראות לגלישה. כנראה שלא תישאר לי נכות. שאלתי היא, כיוון שאני עצמאי, האם אני זכאי לפיצויים בגין הפסד שכר בימי חופשת המחלה וכאב וסבל?

    • זכאות לפיצויים בתביעת נזיקין
      אליהו קייקוב | 23/08/2009 15:55

      שי שלום, במידה ושאלת האחריות אינה מהווה בעיה בעניינך וניתן להוכיחה באופן המחייב את המזיק כלפיך בנזיקין, הרי שזכאותך לפיצויים הנה בכל מישור שבו נגרם לך נזק בעקבות פציעתך (בכפוף לראשי הנזק המוכרים בפיצוי בתביעת נזקי גוף). גם במידה ולא נותרה נכות לצמיתות, במידה והפסדת שכר בעקבות התאונה, הרי שאתה יכול לתבוע בגין כך. כמו כן שאלת הכאב וסבל אינה מתבטלת במידה ולא נותרה נכות לצמיתות היות ובית המשפט אמור להפעיל שיקול דעת בעניין ולפסוק פיצוי בהתאם לנסיבות התאונה, הימשכות השיקום וכיוצ"ב פרמטרים שלוקחים אותם בחשבון בעת פסיקת כאב וסבל לנפגע. בהצלחה!