תאונת דרכים - נזקי רכוש

  • תביעה נזקי רכוש בעקבות תאונת דרכים.
    שי | 19/08/2009 21:30

    שלום רב לפני כחצי שנה הייתי מעורב בתאונת דרכים ורכב התנגש ברכבי ופגע בו.התיקון עלה לי 0008 ש"ח.כעת אני רוצה לתבוע את הרכב הפוגע.שאלותיי הם כאלה: 1-את מי אני אמור לתבוע,את בעל הרכב הפוגע,או את חברת הביטוח שלו? 2-האם אני צריך לתבוע בבית משפט לתעבורה,או בבית משפט לתביעות קטנות? 3-אני גר ברמת גן,והתאונה התרחשה בכביש סמוך לצומת חמד לפני בית דגן.המשטרה שטיפלה בנושא הייתה משטרת רחובות.<שם נמצא כל התיק והדו"ח המשטרתי>.השאלה היא האם אני יכול לתבוע בבית המשפט בפ"ת,או שאני חייב לתבוע בבית המשפט ברחובות? 4-בעל הרכב שפגע בי,נפגע גם הוא על ידי רכב אחר<כלומר תאונת שרשרת>ואז מעוצמת הפגיעה הוא איבד שליטה,והתנגש ברכבי.בעקבות זאת הוא לא מוכן לשלם לי כסף,כי הוא טוען שאמנם הוא פגע בי,אבל הרכב הראשון שפגע בו והעיף אותו,הוא זה שגרם לכך,ולכן עליי לתבוע אותו.האם טענה זו נכונה או מגוחכת? 5-ברשותי,חוות דעת שמאי+צילומי הרכב על ידי השמאי.התיק המשטרתי של התאונה.חשבונית על סך התיקון.האם אני צריך להגיש לבית המשפט עוד מסמכים כל שהם? בתודה מראש שי

    • תאונת דרכים - נזקי רכוש
      אליהו קייקוב | 20/08/2009 10:02

      שי שלום, להלן תשובתי בהתאם לסדר שאלותיך: 1. אתה אמור לתבוע את את בעל הרכב הפוגע ובמידה ובעל הרכב לא היה הנהג - אז גם את הנהג. כמובן שאם ישנו כיסוי ביטוחי מחברת הביטוח של הרכב הפוגע - רצוי לתבוע אותה כדי שיהיה לך ממי להיפרע, אך זו לא חובה. 2. התביעה אמורה להיות מוגשת לבית משפט השלום או לבית המשפט לתביעות קטנות. 3. כאן השאלה היא איזה בית משפט הוא בעל הסמכות המקומית ביחס למקום הספציפי בו אירעה התאונה. במידה והסמכות היא לבית משפט השלום ברמלה או בראשל"צ (שככל שאני ממקם את התאונה נראה שאלו הישובים הסמוכים והרלוונטיים), הרי שניתן לתבוע בפתח-תקווה היות ובית משפט זה כמו ראשל"צ ורמלה נמצאים כולם במחוז מרכז. 4. הטענה אינה מגוחכת - אתה אמור לתבוע את מי שפגע בך. אם הוא טוען שלא הוא זה שצריך לשלם לך אלא מי שפגע בו, הרי שמי שפגע בך צריך להגיש נגד הרכב שפגע בו וגרם כביכול להתנגשות ברכבך הודעת צד ג'. 5. אלו המסמכים שאתה צריך להגיש. אין עוד מסמכים רלוונטיים מלבד כתב התביעה שיש לנסחו נכון ובאופן שיזכה אותך בפיצוי. בהצלחה!

      • תודה רבה לך אליהו קייקוב,שאלה נוספת ברשותך.
        שי | 20/08/2009 18:34

        עוד משהו קטן ברשותך:1-האם אני יכול לתבוע מלבד הנזק <8000 ש"ח> עוד כסף,כמו עוגמת נפש,או כל דבר אחר,או שלא שייך פה עוד תביעה?במידה וכן אפשר לתבוע,מהו הסכום..2-האם אני צריך להגיש את כתב התביעה בטופס הזה: http://elyon1.court.gov.il/heb/forms/tvia1.htm או שאני יכול גם להגיש אותו בדף נפרד מודפס?3-איך אני יודע בוודאות מה נחשב היישוב חמד,האם לראשל"צ או לרמלה?תודהשי

        • להלן תשובותיי
          אליהו קייקוב | 20/08/2009 21:55

          שי שלום, ניתן לתבוע עגמת נפש, הפסד ימי עבודה, במידה ואכן היו כאלו אך צריך לקחת בחשבון שבתי המשפט אינם ששים לפסוק פיצוי בגין עגמת נפש אלא במקרים קיצוניים וגם אז הסכומים זניחים. ביחס לימי העבודה - יש להוכיח את הכמות והקשר הסיבתי היות ועדיין ניתן להתנייד עם תחבורה ציבורית. בסך הכל כל הוצאה סבירה שנגרמה כתוצאה מהתאונה (שאינה קשורה לנזקי גוף) ניתן לתבוע, רק יש להוכיח קשר סיבתי בין התאונה להוצאה. שוב, יש לקחת בחשבו שבתביעות מהסוג הזה בדרך כלל מפצים על הנזק הישיר ולא על העקיף. תביעה בגין נזקי גוף הנה תביעה בפורמט אחר ובעלת ראשי נזק אחרים לגמרי. ביחס לנוסח כתב התביעה, אין חובה שזה יהיה בנוסח הפורמאלי שמפורסם באתר בתי המשפט, אך ניתן לקחת דוגמא מכך ולהדפיס את מלוא כתב התביעה (אפילו רצוי). ביחס לסמכות המקומית אני חוזר ואומר כי אם השאלה היא בין ראשל"צ לרמלה זה לא משנה, כי שניהם כמו פתח תקווה שייכים למחוז המרכז וניתן להגיש את התביעה בכל אחד מבתי המשפט הללו. בהצלחה!

          • תודה אליהו.שאלה נוספת:האם את הראיות ,אני חייב...?
            שי | 23/08/2009 13:14

            עוד שאלות אחרונות ברשותך: 1-האם את הדו"ח שמאי אני צריך לצלם ולהגיש גם בשלושה עותקים? 2-האם את התמונות של הרכב שצילם השמאי,אני צריך לצלם ולהגיש בשלושה עותקים? 3-יש לי סרטון וידאו קצר בזמן התאונה.האם אני יכול להציג זאת כראיה,והאם אני גם צריך להגיש זאת בשלושה עותקים? 4-יש לי את הדו"ח המשטרתי,שבו כתוב במפורש שהנהג פגע בי.כמו כן יש לי הצהרה של בעל הרכב הפוגע,שהוא מצהיר שהוא פגע בי.האם את הראיות האלה,אני צריך להגיש בשלושה עותקים בעת מסירת כתב התביעה,או שאני יכול להגיש זאת רק בתאריך של המשפט?

            • הנספחים לכתב התביעה
              אליהו קייקוב | 23/08/2009 16:07

              שי שלום, דו"ח השמאי, התמונות, דו"ח המשטרה וההצהרה של בעל הרכב הפוגע אמורים להיות נספחים של כתב התביעה ובהתאם צריך לצרפם לכל עותק של כתב תביעה. את סרט הוידאו הייתי ממליץ להכין לדיון עצמו ובטרם הדיון להודיע על הראיה הזו לבית המשפט על מנת שבית המשפט יוכל להיות ערוך להצגת הוידאו בעת הדיון. ואכן, אתה אמור להגיש את הראיה לבית המשפט (במקור) והעתק לצד השני. אם אתה צילמת את הסרט, אז מספיק להגיש זאת באמצעותך. אם מישהו אחר צילם את הסרט אז יש להגיש את הראיה באמצעותו. בהצלחה!