התנהלות עו"ד מול לקוח

  • עו'ד
    דודי | 15/08/2009 16:57

    לפני שנה נקשרתי לעו'ד כלשהו בגלל תאונה קשה שאחותי עברה.בפגישה הראשונה נקב בסכום גבוה שהבטיח לזכות.לאחר שנה שנפגשנו הפחית את הסכום לשליש בקושי.כמו כן אמר שתוך שנה וחצי הוא מסיים את התביעה.זה לא הגיוני,זה תיק גדול עם נזק כבד.מה גם שאני לא מקבל מימנו צילצול לפחות 4 חודשים אם לא יותר והוא בכלל לא מתעניין במסמכים רפואיים,לא מעניין אותו אחוזי הנכות בביטוח לאומי.רק פעם אחת הודיע לי שבית משפט מינה מומחים וזה היה לפני 3 חודשים.האם זה תקין

    • התנהלות עו"ד מול לקוח
      עו"ד יקי רנד | 16/08/2009 12:25

      יש לערוך הפרדה בין התנהלות לא נכונה מול לקוח, לבין הזנחת הלקוח באופן מוגזם העולה לכדי רשלנות בטיפול בתיק. העובדה כי עוה"ד נקב בסכום זכיה משוער בתחילת הטיפול, גרמה ליצירת ציפיות מצידכם, אשר לא בטוח כי תאמה את מצבו האמיתי של התיק, ועל כן מומלץ בד"כ להימנע מנקיבה בסכומים, אם כי אין הכרח כי המדובר בהתנהלות בלתי הגונה מצד עוה"ד, שכן לעתים התיק נפגע מגורמים בלתי צפויים. באשר לעובדה כי עוה"ד ניתק מגע מספר חודשים מבלי להתעדכן מולכם, ומבלי להתענין באחוזי הנכות אשר נפסקו במל"ל, הרי שיש להוקיע התנהלות שכזו, בייחוד לאור העובדה כי היא עשויה להשליך באופן ישיר, בנסיבות מסוימות ניתן לראות בהתנהלות שכזאת רשלנות לשמה. לסיכום, קשה לקבוע מהי המשמעות המשפטית של התנהלותו של עוה"ד בענינכם, אולם המקרה רק מדגים עד כמה חשוב להתקשר עם עו"ד אשר יש עימו כימיה טובה, וניתנו לגביו המלצות חמות.