נזק לרכב

  • נזק לרכב בעת פינוי הזבל
    טל | 15/08/2009 15:19

    עו"ד גיל קראוס שלום רב, לפני כמספר ימים החניתי את רכבי ברחוב בחולון ויצאתי למספר רגעים. באותה העת עבר ברחוב נהג משאית שמעסיקה העירייה ופינה ארון מהכביש. הארון נפל על דלת רכבי וגרם לנזק לרכב. עוברי אורח שהיו במקום פנו אל נהג המשאית וביקשו ממנו להשאיר את פרטיו על מכוניתי אך זה התעלם מהם, נכנס למשאית והחל לנסוע. למזלי הרב, אותם עדי ראייה הספיקו לרשום את מספר רכבו. פניתי לעירייה (אשר מעסיקה קבלן משנה אשר מעסיק ככל הנראה את אותו נהג) ואמרו לי לצלם את הרכב, להביא הצעת מחיר לתיקון לרכב ובחודש ספטמבר הם ידונו בנושא. רציתי לשאול האם עליי לעשות דבר נוסף או לחכות לחודש ספטמבר אז ידונו בעניין? ובנוסף, אני מאוד זועמת על התנהגותו הלא מוסרית של אותו נהג - האם אני יכולה לתבוע אותו בנוסף? ואם כן באיזו עילה? תודה טל

    • נזק לרכב
      עו"ד יקי רנד | 16/08/2009 12:15

      אני חושב שהתנהלת עד כה בצורה נכונה. כרגע נראה כי נושא הפיצוי יוסדר ע"י העירייה, אך עלייך לקחת בחשבון כי יתכן ותצטרכי להגיש תביעה ועליך להיערך בהתאם. חשוב מאוד לתעד את נזקי הרכב לצורך הוכחת הנזק. בד"כ נהוג נהוג להוציא חוו"ד שמאי, אשר דואג לצלם הנזקים ברכב, ומעריך עלות התיקון וירידת הערך הצפויה לרכב במידה ונגרמה. בשלב זה, נאמר לך כי תפוצי על בסיס ערכי תיקון, ועל כן אין חובה בהוצאת חוו"ד שמאי, אולם קחי בחשבון כי יתכן ותזדקקי לה בעתיד. חשוב לשמור את פרטי העדים, ואת הפתק עליו נרשמו פרטי המשאית הפוגעת, וזאת למקרה שלא תפוצי באופן הולם אם בכלל ע"י העירייה, ותאלצי לתבוע את הנהג הפוגע ואת העירייה בהיותה מעבידת הנהג. במידה ותפוצי בצורה הולמת ע"י העירייה, אזי, תוכלי לתבוע את הנהג באופן אישי, עקב התנהגותו אשר עולה לכדי תאונת פגע וברח, ואם תרצי תוכלי אף להגיש תלונה במשטרה כנגדו. כמובן שניתן לתבוע את העירייה והנהג באותה תביעה, אשר תתייחס גם לנושא הנזק לרכב, וגם לנושא בריחת הנהג מזירת התאונה.

      • נזק לרכב בעת פינוי הזבל
        טל | 16/08/2009 14:00

        ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה. שנית, במידה ואני מקבלת את מלוא עלות הנזק השאלה שלי היא בגין איזו עילה אני יכולה לתבוע את אותו נהג?

        • המשך
          עו"ד יקי רנד | 17/08/2009 09:29

          ניתן לתבוע הנהג בהפרת חובה חקוקה, לפיה, עליו במקרה של תאונה, לעצור ולהחליף עימך פרטים כמקובל (או לדאוג כי פרטיו יועברו אלייך). ניתן לתבוע פיצוי כספי, ולצרף לכך עוגמת נפש כזו או אחרת. כמובן שלצורך תביעה זו, תצטרכי להוכיח באמצעות העדים בשטח, כי אכן נהג המשאית נמלט מהמקום ללא הותרת פרטיו.