פגיעה בחוף

  • פגיעה תוך כדי משחק
    דרדושה 2009 | 14/08/2009 17:28

    בעת משחק צלחת מעופפת בחוף הים , של 10 ילדים בני 5-6 , עפה הצלחת לעינה של אחת המטיילות בחוף . אותה אישה עשתה דרמה רצינית והטילה את האשמה על ההורים של אחד מהילדים ששיחקו מתוך כל ה-10 מאחר ואלה באמת התעניינו לשלומה לאחר המקרה. האם יש פה תביעה ? הם לקחו את פרטי הילד בן 6 של אותם ההורים .יש לציין שהגישו תלונה למחלק הנוער , הם גם התקשרו לאמת פרטי המקרה והבטיחו שזה לפרוטוקול בלבד ולא ניתן לעשו כלום .

    • פגיעה בחוף
      עו"ד יקי רנד | 16/08/2009 11:41

      ילדים בני 6-5 אינם ברי אחריות נזיקית, ובמידה והם גורמים לנזק, יכול הניזוק לכל היותר לנסות לתבוע את הורי המזיק, בטענה כי ההורה התרשל בהשגחה על הילד ו/או בחינוכו של הילד וכך הלאה, ובכך הפר את חובת הזהירות כלפיו. מדובר במקרה מורכב, ולצורך בחינת התגבשותה של אחריות נזיקית, יש להידרש בין היתר, לנסיבות התרחשות המקרה, האם המשחק עם הצלחת הותר בחוף המדובר, האם ההורים יכלו למנוע האירוע, וכיו"ב.