תיקון כתב תביעה

  • תיקון עלויות כתב תביעה
    גילה | 11/08/2009 14:45

    שלום רב, בתביעה מול קבלן התביעה בדיון ראשון הועברה מתביעות קטנות לבית משפט השלום (תביעה ע"ס 30,000 ש"ח). הקבלן הגיש כתב הגנה ומיד לאחר מכן קיבלנו מכתב מבית המשפט הודעה שמבקשת מאיתנו לבצע גילוי מסמכים הדדי תוך 30 יום ואם אנחנו מעוניינים בגישור עלינו לעדכן. אנחנו אמורים להתייחס לכתב ההגנהוכמו כן להציג את חוות דעת מהנדס על הליקויים שנתבקשנו, מה שמגדיל את שווי התביעה הכספית בכמה אלפי שקלים מה גם שכשהגשנו את התביעה הגשנו בתביעות קטנות וניתן היה להגיש עד 30,000 ש"ח. שתי שאלות: 1. דו"ח המהנדס על הליקויים העלה את הערך הכספי של התביעה, האם עלי להגיש בקשה לתיקון התביעה?? אם כן איך עושים את זה או שאני יכולה ע"ס דו"ח המהנדס לציין את השינוי בעלויות ולהציג את העלויות אחרי תוספת זו, מה גם שבית המשפט הודיע לנו על גילוי מסמכים. 2. אנחנו מעוניינים בגישור היות ולא בא לנו להכנס למערבולת משפטית של שנים, אם אנחנו מעוניינים האם בית המשפט יכול לחייב את הנתבעת להגיע לגישור? ואיך העניין מתנהל? תודה רבה, גילה

    • תיקון כתב תביעה
      עו"ד גיל קראוס | 11/08/2009 16:24

      גילה שלום, על מנת להגדיל את סכום התביעה בהתאם לעלויות המומחה, יש לבקש לתקן את כתב התביעה. קחי בחשבון שיכול להיות מצב שבית המשפט יאשר את תיקון התביעה, אך יחייב אותך לשלם הוצאות לצד השני בגין התיקון. לעניין הגישור, לא ניתן לחייב צד לגשת לגישור. רק במידה ו- 2 הצדדים מוסרים את הסכמתם לגישור, אז יופנה התיק לגישור.

      • תיקון עלויות בכתב תביעה
        גלית | 12/08/2009 11:23

        השאלה איך מגישים בקשה לתיקון? מה הנוהל? האם קודם מגישים בקשה עם שאר המסמכים ורק אח"כ מגישים תיקון? האם זה לא לא יכול להכלל בגילוי המסמכים? אם כך מה המשמעות של גילוי מסמכים תוך 30 יום?? מה גם שהקף שווי התביעה צומצם ל-30,000 ש"ח על אף שהסכום היה גבוה מזה ועכשו זה עבר לשלום וגם השופט בדיון אמר לי שאוכל לתבוע על סכום גבוה יותר האם זה מאפשר לי להגיש את התיקון? תודה רבה?

        • תיקון כתב התביעה
          עו"ד גיל קראוס | 12/08/2009 15:10

          כפי שהבהרתי לך, על מנת לתקן את הסכום, יש להגיש בקשה מסודרת ומנומקת, הצד שכנגד ימסור את תגובתו ובית המשפט יתן החלטה. אין קשר להחלטה לעניין גילוי מסמכים - המדובר בהחלטה פרוצדוראלית הנוגעת להשלמת ההליכים המקדמיים בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי.