חבות מעביד

  • שליח פיצה
    יוסי | 09/08/2009 20:54

    שלום, במסגרת עבודתי כשליח פיצה פגעתי ברכב וגרמתי לו נזק רכוש. לטענת המעביד שלי עליי לשאת בנזק אשר נגרם. האם הוא צודק?

    • חבות מעביד
      עו"ד יקי רנד | 10/08/2009 10:07

      בעקרון, המעביד טועה, אולם הדבר תלוי בהסדר הפנימי בינך לבין המעביד. במקרה בו עובד גורם במהלך העבודה, לנזק ברשלנותו שלו, אזי,המעביד צריך לחוב בנזקים אלו כלפי צד ג', וזאת ע"פ פקודת הנזיקין. עם זאת, במידה וקיים חוזה או סיכום, כי במקרה בו תגרום נזק, אתה הוא אשר תשא בתשלום, יתכן יש מקום לטענת המעביד, אולם דבר זה צריך להיות מפורש, ולא בדיעבד.