ועוד נקודה חשובה

  • שיטת קביעת שכ"ט עו"ד בת.ד. לפי הפלת"ד
    עו"ד צעיר | 27/07/2009 22:21

    אני עו"ד המתמחה בתחום תאונות הדרכים וכעת אני לקראת פתיחת משרד משלי. אני מתלבט לעניין שכ"ט המותר בגבייה בתחום.לכאורה לפי סע' 16 לפלת"ד וסע' 2-4 לכללי הלשכה אני אמור לגבות את השטאנץ הרגיל והידוע של 8%/11%/13%.בתביעות משמעותיות אין בעיה.מה קורה בתיק שמסתיים בפשרה מול חב' הביטוח, ללא דיון בביה"מ ונסגר נניח בסכום של 3,000 ש"ח. לכאורה אני אמור לגבות שכ"ט של 240 ש"ח (+מע"מ), אך מדובר כאמור בשכ"ט מגוחך לעיתים ביחס להשקעה הנדרשת.האם מותר לי לקבוע בהסכם שכ"ט לדוגמא שאם הסכום המתקבל יהא לדוגמא עד 5,000 ש"ח, אזי אני מבקש שכ"ט קבוע של 1,000 ש"ח ומעל סכום זה לבקש את ה-8/11/13?במידה ואין הדבר מותר, כיצד ניתן לבקש שכ"ט מינימלי וראוי בכל זאת?המון תודה.

    • ועוד נקודה חשובה
      עו"ד צעיר | 27/07/2009 22:32

      עוד נקודה חשובה: מה קורה במצב שבו התביעה נדחית לגמרי, כלומר לא מתקבל ולו שקל אחד מחברת הביטוח. האם במקרה זה אני אמור לעבוד ללא תמורה בפועל?

      • תגובה
        sh | 28/07/2009 11:52

        האחוזים שכתבתה מחייבים רק אם אתה מתנה את תשלום שכט בתוצאות ההליך. אתה יכול לגבות מהלקוח מחיר פיקס ללא קשר לתוצאות ולא להיות מוגבל בשיטה זו באחוזים. עדיף שתסכם עם הלקוח על תשלוםגם במקרה בו אין פיצוי בסוף ההליך שלא תעבוד לחינם.

        • במידה ואינך בטוח בהסכם שיצרת
          עו"ד אליהו קייקוב | 28/07/2009 12:13

          בנוסף לנאמר לעיל, במידה ואינך בטוח בסבירות ההסכם אתה תמיד יכול לפנות בעניין לוועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין לשם קבלת הערותיהם ביחס להסכם שכר הטרחה הספציפי הזה.

        • זאת בדיוק הבעיה
          עו"ד צעיר | 28/07/2009 23:26

          ככל שאני מבין עלי לבחור באחת משתי אפשרויות או שכ"ט מוגדר מראש, או שכ"ט לפי 8/11/13. מטריד אותי מצב בו תיק נסגר בדחיית תביעה או בפיצוי נמוך מאד במצב בו החתמתי לקוח על חוזה לפי 8/11/13 ואז מתקיים מצב בו אני עובד ללא תמורה בכלל או תמורה נמוכה ביותר.לכן שקלתי לרשום בהסכם שכ"ט שעד סכום מסוים של תמורה ישולם סכום קבוע ומעליו ישולם לפי 8/11/13.מה דעתכם?

    • היכן אתה עומד לפתוח משרד?  לת
      לי | 28/07/2009 10:40

      • רמת גן או פתח תקווה
        עו"ד צעיר | 28/07/2009 23:26

        מדוע אתה שואל?

    • שכר טרחה בתביעות נזקי גוף בתאונת דרכים
      עו"ד גיל קראוס | 28/07/2009 12:22

      צהריים טובים, אכן אתה רשאי או לגבות לפי האחוזים שקבועים בחוק או לגבות סכום פיקס לצורך הטיפול. רק קח בחשבון שעליך להחליט ולכתוב בהסכם שכר הטרחה את צורת הגבייה מראש - לא ניתן לערב בין גביה באחוזים וגבייה של סכום אחיד אלא צריך לבחור את אחד המסלולים.

      • כיצד אבטיח עצמי בפני מצב בו אני עובד ללא תמורה?
        עו"ד צעיר | 28/07/2009 23:28

        כפי שהגבתי להודעה מעל, מטריד אותי מצב בו לא מתקבלת כלל תמורה או שמתקבלת תמורה נמוכה מאד. בסכומים מעט יותר משמעותיים אין לי בעיה עם ה-8/11/13 מכיוון שהתמורה סבירה.כיצד ניתן לעשות זאת?שוב תודה.