תביעה אזרחית נגררת להרשעה בפלילים

  • ערכת הנזק הנפשי כתוצאה מההפרה של עונשין
    יגאל | 26/07/2009 19:43

    שלום רב, בעבר נגרם לי נזק כתוצאה מהפרת הסעיף 192 (איומים ) בחוק העונשין. עד היום הזה מתנהל הליך פלילי נגד החשוד באיומים. לצערי נהגה גם בי המשטרה וסגרה את התיקים. לאחר הערער פתחו שוב. בתקופת שהתיקים נסגרו מחוסר העניין לציבור, ובטרם שהחשוד נחקר, נדרשתי לפנות לשירותיו של עו"ד ולשאת בשכר טרחתו (1500 ש"ח ) לשם ייעוץ ושיגור המכתב לחשוד והוצאת צו הגנה בהתאם לחוק למניעת הטרדה מאיימת. ויחד עם זאת נגרם לי נזק נפשי כתוצאה מהאיום (שורה של מעשים חוזרים ) שהועברו אליי ( לא נשאתי בכל תשלום בגין נזק הלא ממוני, אלא כמשמעה אוגמת הנפש )? מה תמליץ לעשות, הרי ייתכן, כי הטיפול המשטרתי יעכב את הפיצוי לתקופה ארוכה מאד!? כמה ראוי לבקש בעבור הנזק הנפשי שנגרם כהפרה של חוק העונשין, ונסב הליך טיפולי ארוך מול השלטונות?! לעניות דעתי כדאי לנקוט בהוצאות מימון ולדרוש את המקסימום לש"ד של השופט ובכפוף לת"ק?! האם כדאי להמתין לסוף הליך הפלילי וכתוצאה ממנו, ומסקנתו להמשיך באזרחי ( ככל הנראה לא מתכוונים להעמידו לדין) או לתבוע כעת?

    • תביעה אזרחית נגררת להרשעה בפלילים
      עו"ד אליהו קייקוב | 26/07/2009 23:17

      יגאל שלום, שאלתך מתאימה דווקא לייעוץ אישי לאור השתלשלות האירועים, אך אנסה בכל זאת לענות לך על קצה המזלג. אם אתה מאמין שהמקרה לא יסתיים בהרשעה הרי שאין כל טעם וחובה להמתין לתום ההליך הפלילי. רמת ההוכחה הנדרשת בהליך אזרחי פחותה מהליך פלילי. בהתאם לכך ייתכן שאותו נאשם יזוכה בהליך הפלילי אך יימצא אחראי בנזיקין בהליך האזרחי. אם אכן הנך יכול להוכיח את אותם איומים ואת הנזק הנפשי שנגרם בעקבות כך (כמובן בעזרת חוו"ד רפואית) הרי שכדאי להתחיל בהליך האזרחי וניתן כך לתבוע את מלוא נזקיך כתוצאה מהתנהגותו של המטריד. במידה וקיימת אינדיקציה להרשעתו של הנאשם, כי אז רצוי להמתין לסוף ההליך הפלילי (בכפוף לדיני ההתיישנות) היות ובהתאם להוראות סעיף 42 (א) לפקודת הראיות, הממצאים והמסקנות של פסק דין חלוט במשפט פלילי – יהיו קבילים במשפט אזרחי כראייה לכאורה לאמור בהם ומצב כזה עוזר מאוד בהוכחת האחריות של אותו מטריד. אך שוב, השתלשלות העניינים מצריכה ייעוץ אישי - מומלץ. בהצלחה!

      • נזק נפשי
        יגאל | 27/07/2009 06:59

        ראשית, המון תודות לך על היענותך המהירה לשאלה. שאלתי התמקדה בנזק נפשי שלא נדרש טיפול רפואי או התערבות צד ג' לעניין הטיפול דנא. השאלה מהי הדרך הנכונה ביותר להעריך את הנזק הנפשי שהוסב כתוצאה מהאיומים ( ללא טיפול )? האם לדעתך אצטרך להביא עדים או תצהיר ערוך כדין מטעמם יספיק? הרי ביסודו של העניין, היה דיון בנוגע לצו הגנה שבו נפסק לטובתי. לעניות דעתי, אמתין עד שיחקר ע"י המשטרה ובמידה ויודה בייחוס העבירה (192) יפתח לי "כביש מהיר" לת"ק. שוב ממש תודה לך, על היענותך.