תביעה כנגד בנק

  • האם כדאי לתבוע ?
    ע. | 23/07/2009 21:14

    לאחר צו עיקול שהוטל בגין חניה, ושולם נאמר לי ע"י משרד עו"ד שתוך יומיים העיקול יוסר . ביום שישי כחמישה ימים ממועד התשלום באתי למשוך כסך ולמרבה הפלא לא הצלחתי למשוך . הצו בעינו . יום א' דיברתי עם הבנקאי והוא אמר לי שהוא מטפל בכל , לאחר שיחות , עם צוות העיקול , נאמר לי שהכל הוסדר כ-3 ימים לאחר מכן שוב ניסיתי ללא הצלחה . דיברתי עם המוקד הטלפוני ותקעתי לא אפשרות חזרה הביתה .ללא כסף הבנק היה סגור רק למחרת אחרי התנצלות ממנהל הסניף הסתבר שהייתה תקלה טכנית . הם הסתפקו בהתנצלות ולא רצו לפצות אותי אף על פי ששבוע וחצי נתקעתי ללא אפשרות למשוך כסף . הם לא התריעו בפני על היעקול . ומעבר לכך הייתי תקועה ללא אפשרות לחזור הביתה ללא פתרונות מצידם שבסוף זה הייתה טעות שלהם האם יש עילה לתביעה כשהם לא מוכנים לפצות אותי ?

    • תביעה כנגד בנק
      עו"ד יקי רנד | 24/07/2009 12:52

      יש לבחון מה היה חלקו של הבנק בכך שהעיקול לא הוסר מחשבונך במועד, שהרי גם למשרד עוה"ד המייצג את העירייה, יש אחריות לדאוג לכך כי העיקול יוסר. במידה והוצגו בפני הבנק כל האישורים הרלוונטים, לצורך הסרת העיקול, והוא התמהמה מסיבה לא מוצדקת, הרי שבמידה ונגרמו לך נזקים, עליו לפצותך. במקרה שלך, נראה שמדובר בעיקר בעוגמת נפש, ויתכן ויש מקום להגשת התביעה, ובלבד כי תבררי טרם הגשתה, כי אכן הבנק התרשל או לא מילא חובת הנאמנות כלפייך כלקוחה.

      • תודה על התשובה
        ע | 26/07/2009 02:24

        הבנק הודה כי טעה וכי היה מדובר בתקלה טכנית אך לא הסכים לפצות השאלה היא האם יש סיכוי לתביעה שבה אציח לגרום לו לפצות אותי ומה עם התועלת הכלכלית ? ואיך אני ממשיכה הלאה ?

        • תביעה כנגד בנק
          עו"ד יקי רנד | 26/07/2009 12:19

          ניתן לשלוח לבנק מכתב התראה, במסגרתו תדרשי את הפיצוי אשר לטעמך את זכאית לו, ובמידה ותסורבי, ניתן להגיש תביעה. באשר לגובה הפיצוי, מדובר בענין סוביקטיבי, מאחר והנזק העיקרי אשר הוסב לך כתוצאה מהתנהלותו של הבנק, הנו עוגמת נפש, רכיב אשר לא ניתן לכימות, ותלוי רבות בנסיבות המקרה, ובעוצמת הפגיעה בך כלקוחה. בנוסף, אם נגרמו לך נזקים כספיים של ממש מלבד עוגמת הנפש, הרי שיש להוסיפם לכתב התביעה.