השם הוא גדעון

  • תביעת נזיקין
    dsgui | 22/07/2009 14:42

    תבעתי תביעת נזיקין בבית המשפט לתביעות קטנות על הסכום המקסימאלי, 30,000 ש"ח. השופט החליט להעביר את הדיון לבית משפט השלום, האם אפשר לבקש ולהגדיל את סכום התביעה? אנחנו בשלב של לפני קד"מ ולאחר תצהירי גילוי מסמכים.

    • השם הוא גדעון  לת
      גדעון | 22/07/2009 14:44

      • תיקון סכום התביעה
        עו"ד גיל קראוס | 23/07/2009 14:59

        גדעון שלום, ניתן לבקש להגדיל את סכום התביעה, אך ההחלטה תלויה בבית המשפט. מאחר ומדובר בשלב מקדמי, ישנם סיכויים טובים שבית המשפט ייעתר לבקשה, בעיקר לאור מגמת הפסיקה, אך בית המשפט עשוי לחייב אותך לשלם הוצאות בגין תיקון כתב ההגנה לנתבע.

        • ראש נזק - עגמת נפש
          גדעון | 23/07/2009 15:21

          שלום גיל. אני חייב להבהיר שהתביעה היא על עגמת נפש בלבד, האם תשובתך עדיין עומדת, כי הרי עגמת נפש לא כ"כ ניתנת לכימות והעניין הוא סובייקטיבי.

          • תיקון סכום התביעה
            עו"ד גיל קראוס | 23/07/2009 18:33

            אין מניעה להגיש בקשה לתיקון הסכום, גם אם מדובר בעוגמת נפש בלבד. יחד עם זאת, תשקול היטב לפני שאתה עושה זאת שכן מחד ישנו סיכוי שתחויב בהוצאות בגין תיקון התביעה ומאידך מאחר ומדובר בעגמת נפש בלבד, לא בטוח שבית המשפט יפסוק לך פיצויים מעבר ל- 30,000 ש"ח (אינני מכיר את נסיבות המקרה, אך אם אין מדובר במקרה חריג בתי המשפט אינם פוסקים בהכרח סכומים גבוהים בגין עגמת נפש בלבד).