שינויים ברכוש המשותף

  • שכנים
    יוסי | 20/07/2009 23:43

    שלום רב אני גר בבנין שהוא מעין בניין רכבת השכנים מהבניין הסמוך רוצים להחליף ריצוף בכניסה לבניין שלהם. יש לציין שכאשר אני רוצה להחנות את האופנוע שלי אז אני נכנס דרך הכניסה שלהם כי שם הגישה נוחה יותר ומחנה מאחורי שני הבניינים. הדיירים של הבניין השני טוענים שהאופנוע שלי משקיע את הבלטות (כאילו לא עוברים שם גם פחים), והם חוששים שבריצוף החדש הקטנוע שלי ישקיע את הבלטות. וכל זה למרות שברור שהבעיה האמיתית היא בנזילה בביוב הראשי, שגורם לחול לנסוג ולקרקע לשקוע ואת זה אמר אינסטלטור. שאלתי היא: האם הם יכולים למנוע ממני לעבור בשטח זה? הרי אלו בניינים משותפים והחצר האחורית משותפת לכולנו כי שם נמצאים גם הפחים. יש לציין ששנים על גבי שנים עברתי בחלק קטן זה וגם הדיירים הקודמים כמו כן עברו ועדיין עוברים פחים גדולים במקטע קצר זה. יתרה מזאת הם רוצים עכשיו לבנות חומה קטנה (ואולי אף שער) שתעבור בדיוק בקו האמצע של הבניינים המשותפים, וכך יפרידו את החצר האחורית בין החלק של בניין א' לבין החלק של בניין ב' (האין בזה משום פגיעה ברכוש המשותף לפי הוראות התקנון המצוי סעיף 2(א)?).

    • שינויים ברכוש המשותף
      עו"ד גיל קראוס | 21/07/2009 10:51

      יוסי בוקר טוב, על פניו, בהנחה שהמעבר שלך שם אכן אינו גורם נזק וכי מדובר ברכוש משותף, אין סיבה שימנעו את המעבר שלך שם. לעניין הפגיעה ברכוש משותף, נא הפנה את שאלתך לפורום נדל"ן