רעש מהשכנים

  • 24 שעות של רעש מהשכנים
    ל | 17/07/2009 23:06

    שלום, מעלינו מתגוררת משפחה בשכירות. מאז עברו להתגורר מעלינו, החיים בדירה הפכו לבלתי נסבלים. מדובר במשפחה ממוצא רוסי בת שלוש נפשות, שני הורים ובת. מלבד הדפיקות ברצפה והזזות הרהיטים בכל שעה אפשרית, הילדה בת ה-17, מפעילה לעיתים קרובות מוזיקה בפול ווליום, רוקעת נמרצות ברצפה יחד עם חברה שהיא מזמינה לצורך העניין, וצורחת כמו משוגעת מהחלון. הצרחות הן בלתי נסבלות, וברור שכל תכליתן היא למשוך תשומת לב ולהתגרות. היא צורחת וצורחת וזה נמשך שעות. השיא היה כאשר היא ביצעה את המופע המטופש הזה ערב ליל הסדר כאשר הוריה השאירו אותה לבד בבית. כשהשכנים הזדעקו וניסו להשקיטה היא כמובן רק המשיכה והוסיפה גם לעניין תנועות של אצבע משולשת מהחלון וקללות ברוסית. כשהשכנים דפקו בדלת הבית היא איימה על השכנים שהיא תיקח סכין ותדקור את כולם. כאשר התקשרנו למשטרה הם טענו שאין להם מה לעשות והם לא יכולים להגיע או לטפל בעניין מכיוון שלא מדובר בשעות מנוחה, כלומר לא בין שתיים לארבע ולא אחרי אחת עשרה בלילה. אני בעצמי שוחחתי עם המשטרה, ואני זוכר שהתעצבנתי מאוד על הפקיד ששוחח איתי. אמרתי לו שבסוף אחד השכנים יחטוף עצבים וזה יסתיים רע מאוד, אך אותו זה לא ממש עניין. גם המשמר האזרחי ענה את אותן התשובות. כאשר השכנים סיפרו להורים את שאירע הם לא עשו מאומה ואמרו- "נו, ילדים, מה לעשות". אגב, פעמים רבות אני שומע צרחות של בכי מתוך הדירה בשעות לא שעות, ונראה כי הילדה חוטפת מכות רצח מהאב. חשבתי גם לפנות למשרד הרווחה, אך לפני כן רציתי לברר- אין שום פתרון חוקי להתגרות הבלתי פוסקת הזאת? המשטרה באמת לא יכולה לטפל בעניין? תודה מראש!

    • רעש מהשכנים
      עו"ד יקי רנד | 19/07/2009 11:05

      כפי שציינת, נשמע כי יש צורך במעורבות של הרשויות, בטיפול במקרה, ולא מדובר רק בסוגייה של מטרד רעש. עם זאת, בהתייחס לשאלתך, וכפי שהשבתי לעומר בנושא זה, קיימים מספר חוקים המסדירים את נושא הרעש. טעות נפוצה היא לחשוב, שרעש לא חוקי יכול להיווצר אך ורק בשעות המנוחה. קיימות תקנות ברורות ומפורשות, המסדירות נושא הרעש גם בשעות היום, לפרקי זמן ממושכים וקצרים. המשטרה עושה לעצמה חיים קלים, ומטפלת רק בחריגות רעש בשעות המנוחה, אולם גם חריגת רעש בשעות היום הנה עבירה פלילית אשר מחייבת המשטרה לפעול. נסי לתעד את הרעש מבית השכנים, על מנת שהדבר יהווה ראיית בבוא העת. נסי להביא מודד רעש, אשר ימדוד את מפלס הרעש בשעות המנוחה ושאר שעות היממה. נסי לפנות למשטרה עם ממצאים אלו, ויתכן וכך תאות היא לפעול. בכל מקרה, ניתן לפנות לבית המשפט בנושא זה, אולם חשוב לאסוף ראיות כבר בשלב זה.